Catalunya Diari

Salut vol recuperar l'activitat a l'interior dels bars del Segrià

La mesura s'ha proposat al Procicat i serà efectiva quan es publiqui una Resolució al DOGC

Imatge d'un treballant recollint una terrassa de la Plaça Ricard Vinyes de Lleida, el dia 15 de juliol de 2020.
Imatge d'un treballant recollint una terrassa de la Plaça Ricard Vinyes de Lleida. | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut ha proposat aquest dilluns al Procicat que es permetin les activitats d'hoteleria i restauració a l'interior dels establiments de Lleida i sis municipis del Baix Segre amb restriccions d'aforament del 50%, atesa l'evolució de la covid-19 en aquest territori i les condicions meteorològiques d'aquests dies.

D'aquesta manera, es demana que el consum es faci sempre en taula i se segueix recomanant mantenir la prudència i adoptar totes les mesures de protecció, com ara la distància, la higiene de mans i la mascareta, tenint en compte que la situació continua sent compromesa i amb incidència alta. La mesura serà efectiva un cop es publiqui la corresponent Resolució al DOCG.

«Indignació total» a Lleida per seguir sense poder obrir l'interior de bars

La Federació d'Hostaleria de Lleida va expressar la setmana passada la seva «indignació» després que el Procicat decidís prorrogar quinze dies més la mesura que impedeix a bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre obrir l'interior dels locals. Consideraven que amb aquesta restricció «tan agressiva» que el sector no entén les pèrdues dels establiments augmenten dia rere dia i, per això, reclamaven a les administracions un ajut específic per al sector.

En aquest sentit, des de la Federació van advertir que si no se'ls ajudava entre un 30 i un 40% de bars i restaurants d'aquests set poblacions del Segrià podrien veure's abocats al tancament definitiu, ja que «és molt difícil poder aguantar en aquesta situació».

El secretari general d'Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, va assenyalar que el sector de la restauració havia passat de la «resignació» per haver de tancar els establiments per responsabilitat social per intentar frenar el virus, a una «indignació total» per aquesta «restricció tant agressiva que s'està aplicant a Lleida i sis municipis del Baix Segre», que suposava una de les mesures «més restrictives que s'aplica a bars i restaurants al conjunt de Catalunya, Espanya i, fins i tot d'Europa».


Comentaris

envia el comentari