Catalunya Diari

Salvem Ramaderia Pifarré

Salvem Ramaderia Pifarré| Carles Pifarré

 La situació de bloqueig de Ramaderia Pifarré pel tall del nostre pas centenari és un tema que sobrepassa la nostra vida concreta perquè en un futur pot afectar a molts pagesos i ramaders de l'Horta de Lleida. Aquest és un tema sobre el qual el nostre municipi haurà de legislar a partir d'un nou POUM per posar ordre i prioritzar d'una vegada per totes els usos agraris i tradicionals de l'Horta per sobre d'altres interessos. 
 
Per fer una aproximació a la nostra realitat us explicarem com és el nostre dia a dia i vosaltres mateixos valoreu si són condicions normals o clamen al sentit comú. 
 
Per abastir la granja de pinso cada 3 o 4 dies hem de fer venir un camió al polígon de la Creu del Batlle i des d'allí amb una carreta petita i el tractor fem un seguit de viatges a la granja. Una feina que un camió fa poc més d'un mes feia en 15 minuts ara ens costa dues hores i mitja. Quan arribin camions de farratge (palla, alfals,...) estarem tota una jornada sencera transportant les paques de dues en dues pel camí de terra d'ADIF, quan aquesta tasca durava poc més d'una hora.
 
Per altra banda i a recomanació veterinària hem medicat el pinso dels vedells perquè els animals estan dèbils a causa de l'intermitent alimentació i molt propensos a malalties de tipus respiratori.
 
També s'han medicat directament i per prescripció veterinària un grup nombrós de vedells amb evident simptomatologia de malaltia. Això suposarà que durant un període de 28 dies els animals han de fer un procés de metabolització de la medicació per ser aptes al consum humà. La qual cosa torna a complicar tot el funcionament normal i logístic, ja de per si complex, de la nostra explotació. 
 
El benestar animal està en joc, nosaltres fem la nostra feina tot el bé que podem tot i les condicions adverses però és veritat que tot té un límit. Cada dia que passa ens plantegem el tancament de la nostra explotació familiar, no hi ha dia que no ho parlem però tampoc no hi ha dia en el qual ens revelem cridant fort i clar #salvemramaderia i #salvemhorta.
 
Carles Pifarré, ramader de l'Horta de Lleida


Comentaris
Joan
Ten o no tens un altre camí al costat de la via del Ave per a camions de 15 tones que te accés a la teva granja?\r\nTu saps que no teniu raó y que os heu aprofitat del veí durant molts d'anys. La sentencia li dona la raó. El terreny que passa per davant de la seva casa es seu.
Joan Pifarré I Vidal
Per opnar i fer-ho amb criteri s'ha d'estar ben format. Us explicaré 5 motius perquè no podem treballar pel camí de servei d'ADIF:\r\n\r\n1- Hi ha senyalització municipal que limita el pas dels camions habituals a la nostra granja.\r\n2- És un camí de terra en males condicions (hi podeu passar un dia en cotxe ...veureu com heu d'anar a 20 km/h o el vostre cotxe tindrà problemes).\r\n3- ADIF diu que no és un camí apte per a camions en un dels seus documents oficials.\r\n4- Un peritatge objectiu de La Paeria signat pel cap d'obres conclou la impracticabilitat del camí d'ADIF pels camions que fan l'avituallament de la granja.\r\n5- En cas que un camió petit pogués entrar per accedir a la granja hauria de passar pel bell mig del femer situació inadmissible des d'un punt de vista sanitari segons informe del DARP.

envia el comentari