Catalunya Diari

San Miguel commemora el seu 60 aniversari a Catalunya amb un acte a Lleida

La planta de Lleida va ser la primera de tot l'Estat

Una línia de producció de San Miguel | LleidaDiari.cat

El Centre de Producció de Mahou San Miguel a Lleida ha acollit aquest dilluns matí l'acte institucional de commemoració del 60 aniversari de l'arribada de San Miguel a la ciutat. El 1957, i coincidint amb la Festa Major de maig, la marca llançava al mercat les primeres ampolles de cervesa envasades a la planta lleidatana, la primera de la marca a l’Estat espanyol. L'acte d'aquest dilluns, que ha comptat amb la presència de les autoritats locals i els professionals del Centre de Producció i amb un marcat caràcter festiu, ha servit per subratllar l'estreta vinculació que uneix San Miguel amb Lleida. Una part de la jornada ha transcorregut a la Masia, un espai històric situat a prop del centre, i la utilització del qual va caure en desús els anys 80. A la Masia, construïda els anys 60, s’hi celebraven tot tipus d'esdeveniments amb els professionals, actes institucionals o d’altres vinculats al negoci. A més, era la seu de la tradicional celebració del dia de San Miquel. L'especial vinculació de la companyia amb Lleida s'ha volgut plasmar en un escenari que recull l'essència de la relació: els jardins de la Masia, amb vistes a la Seu Vella d'una banda i al Centre de Producció de l'altra.

Aquest ha estat també el marc triat per donar a conèixer les accions commemoratives d'aquest aniversari tan especial per a Lleida. San Miguel ha presentat una edició limitada destinada a l'hostaleria de tot Catalunya amb el lema 'De la terra al món. Feta a Lleida', en la qual reivindica els seus orígens lleidatans, sense renunciar a la seva mirada global i a l'estil de vida explorador i inquiet. Es tracta d'un autèntic homenatge a la seva història a Catalunya i als seus orígens en terres lleidatanes. En aquesta edició limitada, la marca ha volgut relatar la seva arribada a Catalunya a través d'una sèrie de tres imatges amb els moments més rellevants del seu origen: l'arribada des de Manila al port de Barcelona, la inauguració del Centre de Producció de Lleida i la recerca dels millors ingredients per crear una cervesa de qualitat única.

A partir d'aquest moment, San Miguel dóna el tret de sortida a una ruta d'experiències cerveseres que s'allargaran tot l'any, amb les quals s'acosta als gustos i tradicions de tots els consumidors de Catalunya. La presència de la companyia en esdeveniments tan emblemàtics per a Lleida com a l’Aplec del Caragol, la Transsegre o la Fira de Sant Miquel són només un exemple del que podran viure els exploradors contemporanis, així com un concert al Centre de Producció de Lleida que rubricarà la celebració de l'aniversari de San Miguel en aquesta ciutat. Però la ruta exploradora inclou també diferents esdeveniments a Catalunya, com per exemple el Bcn Tast o les Festes de Gràcia, entre d’altres.

El Centre de Producció de Mahou San Miguel a Lleida destaca especialment per la innovació, un element distintiu de la companyia. Des de la planta de Lleida, s'ha impulsat especialment la R+D+i de la companyia i s'han ideat llançaments que han revolucionat el sector, com la categoria de cerveses 0,0%, la primera cervesa ecològica d'Espanya, San Miguel ECO o la recent San Miguel 0,0 Isotònica. El desenvolupament de les tecnologies més noves aplicades als processos de producció i control han convertit a aquesta planta en un centre modern que combina la més pura tradició cervesera amb un alt grau d'automatització, la qual cosa permet tenir una garantia total de qualitat del producte i assegurar la màxima seguretat, eficiència i sostenibilitat industrial.

El centre té una capacitat de producció de dos milions d'hectolitres l'any, quatre línies d'envasat multiformats, una superfície de 165.000 m2, un magatzem de 6.500 m2 i hi treballen 150 professionals. A més, Mahou San Miguel, a través de la seva marca San Miguel, porta des de 1890 explorant el món a la recerca de les millors experiències cerveseres, entenent aquest viatge com un creuament de cultures, estils de vida i tradicions i, sobretot, com un aprenentatge continuat.


Comentaris

envia el comentari