Catalunya Diari

San Miguel Eco, la millor cervesa ecològica d'Espanya, fabricada íntegrament a Lleida

El producte ha rebut la medalla de Gran Or en la primera edició de l'certamen ecoBirra

San Miguel Eco ha estat reconeguda amb la medalla de Gran Or en la primera edició del Concurs Internacional de Cerveses Ecològiques i Hidromieles Orgànics ecoBirra, posicionant així com la millor cervesa ecològica d'Espanya. El jurat del certamen, constituït per destacats experts del sector, ha destacat la qualitat, el sabor, l'aspecte, l'aroma i la sensació en boca de la cervesa premiada.

Aquesta varietat de Cerveses San Miguel, elaborada íntegrament al centre de producció de Lleida, ha obtingut el màxim reconeixement entre el més de mig de centenars de cerveses de tot el món que s'han presentat a la primera edició d'aquest certamen.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El concurs, celebrat a Logronyo, és d'àmbit internacional i compta amb el reconeixement de l'American Homebrewers Association (AHA) i de l'Beer Judge Certification Program (BJCP). En ell s'han valorat cerveses i hidromieles de tot el món elaborades d'acord amb la normativa europea sobre producció ecològica o normativa equivalent de països no comunitaris.

Imatge de la cervesa San Miguel eco
San Miguel Eco, la millor cervesa ecològica d'Espanya, fabricada íntegrament a Lleida | LleidaDiari.cat

Un sistema de tast a cegues per un jurat qualificat

La prova s'ha dut a terme mitjançant un sistema de tast a cegues per un jurat qualificat, experimentat i amb certificació BJCP, el qual ha tingut en compte tots aquells aspectes organolèptics que componen cada cervesa. Segons declaracions de l'organització del certamen, la varietat ecològica de Cerveses San Miguel ha obtingut el guardó més alt d'aquests premis «pel seu perfecte enquadrament al seu estil, una German Pils, molt lleugera, molt neta i refrescant en boca amb els matisos i aportacions de les maltes molt presents, 1 llúpol molt floral i una amargor suau i prolongat que acompanya cada glop».

Aquest certamen reconeix així el saber fer de Cerveses San Miguel, que elabora cerveses de qualitat pensades per a totes aquelles persones que vulguin compartir la seva inquietud cervesera i gaudir d'una gamma de productes rica en estils, aromes i matisos. Avalat pels 130 anys d'història de la marca, aquest criteri cerveser inquiet de Cerveses San Miguel l'ha portat a incorporar ingredients, processos i estils amb els quals aconseguir cerveses úniques.

I és que Sant Miquel Eco, llançada el 2011, és la primera cervesa ecològica que es va produir a Espanya. En la seva elaboració només s'utilitzen maltes i llúpols procedents de l'agricultura ecològica, estrictament garantits per les autoritats competents. Aquesta creació respon a la inquietud sostenible Cerveses San Miguel i el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient. L'objectiu de la marca és caminar cap a la preservació de l'entorn i la fertilitat de terra sense renunciar a la millor qualitat de la cervesa ni al seu gust.

Tot un orgull

Segons César Hernández, director general de Màrqueting de Mahou
Sant Miquel: «Reconeixements com el d'ecoBirra són tot un orgull per a nosaltres, ja que destaquen no només la gran qualitat de Cerveses San Miguel sinó també el seu compromís i la seva pionerismo. La nostra marca és una família de grans cerveses que, des del seu naixement fa més de 130 anys, ha buscat sempre anar més enllà motivada per la seva inquietud, la innovació. Una cosa que no només diem nosaltres, sinó que s'avala amb premis com aquest».

Amb aquest últim reconeixement, Cerveses San Miguel augmenta a 54 el nombre de guardons aconseguits en el que portem d'aquest 2021: 12 medalles d'or, 23 medalles de plata, 5 medalles de bronze i 14 Estrelles d'Or atorgades per l'International Taste Institute.

Es tracta d'un nou reconeixement internacional de l'experiència de Cerveses San Miguel i la seva voluntat de despertar el costat més inquiet dels cervesers, tant amb cerveses que porten a la contemporaneïtat dels grans estils cervesers, com amb les noves especialitats fruit dels viatges de la marca pel món buscant ingredients o receptes exclusives, pensades per a persones que volen contagiar-se de noves idees, gustos i nous sabors.


Comentaris

envia el comentari