Catalunya Diari

San Miguel inverteix més de 2 milions d'euros en la seva planta de Lleida

Aquest centre genera diàriament més de 380 llocs de treball de mitjana, entre personal propi i extern

Imatge de la planta de San Miguel a Lleida
Imatge de la planta de San Miguel a Lleida | LleidaDiari.cat

Mahou San Miguel, companyia líder del sector cerveser a Espanya, va invertir 2,95 milions d'euros en el seu centre de producció de Lleida el 2018, un 34,1% més respecte a l'exercici anterior. La cervesera reafirma així el seu compromís amb aquestes instal·lacions, a les quals ha destinat un total de 31,3 milions d'euros en l'última dècada per assegurar la seva competitivitat i sostenibilitat futures.

L'esforç inversor de l'any passat es va concretar en la posada en marxa de 40 projectes diferents, set més que el 2017, dirigits a la modernització dels processos industrials amb les últimes tecnologies per aconseguir la màxima qualitat, eficiència, fiabilitat operativa i respecte ambiental. Entre ells, destaca la recuperació d'energia a través dels bafs generats durant el procés de cocció, que permet un significatiu estalvi energètic. 

 

S'han dut a terme diversos treballs a l'exterior de les instal·lacions

D'altra banda, s'han dut a terme diversos treballs a l'exterior de les instal·lacions per augmentar la practicitat de les tasques d'emmagatzematge i millorar la circulació dels vehicles que accedeixen a la fàbrica. «A causa de la importància estratègica del nostre centre de producció de Lleida, any rere any continuem invertint per reforçar la nostra posició com a referent industrial al sector, contribuint, a més, al desenvolupament econòmic i social de la província a través de la creació de llocs de treball de qualitat i la generació de valor per a tots els nostres clients i proveïdors locals», afirma Manuel Heredia, Director del Centre de Producció de Mahou San Miguel a Lleida.

La innovació és una altra de les palanques que continuen impulsant el creixement i desenvolupament d'aquestes instal·lacions que no només creixen en l'àmbit de producció, sinó també pel que fa a versatilitat i flexibilitat en l'elaboració de diferents tipus de cerveses i formats. Des de 2008, s'han elaborat més de 19 milions d'hectolitres de cervesa en aquesta planta i el nombre de receptes s'ha incrementat exponencialment, passant de les 67 registrades el 2015 a les 110 que s'elaboren a l'actualitat. 

El centre de producció de Mahou San Miguel a Lleida continua millorant any rere any

En el marc del seu compromís amb la cura de l'entorn i l'ús responsable dels recursos naturals, el centre de producció de Mahou San Miguel a Lleida continua millorant any rere any els seus indicadors ambientals i compta amb residu zero. Aquesta gestió ha contribuït a situar a la cervesera dins el 25% de les companyies del sector d'Alimentació i Begudes amb millor acompliment ambiental segons el BREF Europeu, document de referència que recull les millors tècniques disponibles en la matèria.

Amb una superfície de 165.000 metres quadrats i una capacitat productiva de 2,4 milions d'hectolitres a l'any, la planta posseeix les més prestigioses certificacions de qualitat (ISO 9001), de gestió de la salut i la seguretat en el treball (OHSAS 18001) i de seguretat alimentària (ISO 22000). Així mateix, se sotmet a l'avaluació, control i seguiment de la seva activitat segons la norma ISO 14001/2015 i el Reglament Europeu EMAS. Aquest centre genera diàriament més de 380 llocs de treball de mitjana, entre personal propi i extern, contribuint amb la seva activitat a la creació de riquesa a la província. Un compromís que es reflecteix també en els més de 8 milions d'euros destinats el 2018 a la compra de béns i serveis a un total de 102 empreses lleidatanes. Si parlem dels últims quatre anys, l'aportació als proveïdors locals ascendeix a més de 28 milions d'euros.

A més, la cervesera, fidel al seu paper com a dinamitzadora de la vida social local, va col·laborar l'any passat en diverses iniciatives relacionades amb la cultura i l'oci lleidatà, entre les quals destaquen el patrocini de festivitats locals com les Festes de Lleida, la Fira de Sant Miquel o l'Aplec del Caragol.

Imatge de la planta de San Miguel a Lleida
Imatge de la planta de San Miguel a Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari