Catalunya Diari

Sanció de 5.000 euros al PSC de Lleida per les cartes que va enviar l'exregidor Rodamilans

Protecció de Dades considera que el partit va infringir la llei al demanar suport polític per al metge

Pla curt del regidor electe del PSC, Xavier Rodamilans
Sanció de 5.000 euros al PSC de Lleida per les cartes que va enviar l'exregidor Rodamilans a pacients demanant el vot | LleidaDiari.cat

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha sancionat amb 5.000 euros al PSC de Lleida per l'enviament de cartes electorals per part de l'exregidor Xavier Rodamilans, metge especialista en Cirurgia General i Digestiva, a pacients seus.

Segons ha avançat aquest dimarts el diari 'Segre', la resolució considera provat que el partit va fer servir les dades facilitades per Rodamilans per enviar les cartes a pacients seus on es demanava suport polític per al metge, candidat a la posició número 4 de la llista de les eleccions municipals de maig de 2019. Pocs dies després de perdre les eleccions i fer-se pública la polèmica, Rodamilans va presentar la renúncia com a regidor del PSC a l'Ajuntament de Lleida.

Arran d'una denúncia de la Crida

L'afer de les cartes que va enviar Xavier Rodamilans a pacients seus per demanar-los el vot va sortir arran d'una denúncia de la Crida – CUP de Lleida a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades després de saber-se que l'exregidor socialista i metge havia enviat una carta a casa d'una persona que havia estat pacient però que havia mort el 2002. Un familiar del destinatari ho va denunciar a través de Twitter i a partir d'aquí es va destapar l'entrellat de la situació.


Comentaris

envia el comentari