Catalunya Diari

Sancions econòmiques de fins a 600.000 euros per als manifestants que afectin serveis bàsics

Si un individu es nega a ser identificat, s'enfronta a multes d'entre 601 i 30.000 euros

Manifestantes cortan la C-58 en Terrassa
Manifestants tallen la C-58 a Terrassa | Cedida

La vaga general del passat dimecres 8 de novembre va deixar talls importants a més de 30 carreteres catalanes, tot i que va tenir un seguiment escàs segons fonts del govern espanyol. Arran d'aquestes mobilitzacions, va sorgir un debat sobre si era convenient tallar el trànsit per motius polítics, ja que els manifestants exigien l'alliberament dels Jordis, Oriol Junqueras i els consellers del Govern. Segons informa 'El Español', bloquejar el trànsit podria comportar multes econòmiques, fins a 600.000 euros en el pitjor dels casos. El ministeri d'Interior ha posat en marxa aquesta estricta mesura gràcies al poder sancionador que li atorga la Llei de Seguretat Ciutadana, aprovada pel Partit Popular però fortament criticada per alguns sectors de la societat i la política.

Operació conjunta policial

Els Mossos d'Esquadra preparen més de 100 sancions administratives per a aquells que es van mobilitzar a la carretera pel 8-N, concretament per aquells que van ser identificats durant la protesta. Segons calcula el citat mitjà, durant la jornada els efectius policials van haver d'intervenir fins a 200 vegades, en una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Tot i que en alguns moments van haver d'intervenir per apartar els manifestants de la carretera, no s'ha produït cap ferit.

Tallada la C-58 a Terrassa
Tallada la C-58 a Terrassa | 23

 

No només es van veure afectades les carreteres, ja que l'estació de l'AVE a Girona es va veure col·lapsada per un grup de manifestants que va aconseguir trencar el cordó policial. Un altre servei que es va veure afectat va ser Rodalies, que va haver d'interrompre el pas dels trens. Fonts de la Seguretat de l'Estat declaraven a 'El Español' que la interrupció d'aquestes vies suposa un punt sensible durant les mobilitzacions si es produeix un altercat greu, cosa que finalment no va succeir, ja que els manifestants no van oposar resistència a l'actuació de la policia.

Fins a 600.000 euros de multa

Segons la Llei de Seguretat Ciutadana -també coneguda com a «llei mordassa» -, si un individu es nega a ser identificat, s'enfronta a multes d'entre 601 i 30.000 euros. D'altra banda, si un manifestant afecta els serveis bàsics per a la població, la sanció ascendeix, sent de 30.001 a 600.000 euros. Els punts més afectats a Catalunya durant la convocatòria van ser l'AP-7 i les estacions de Sants i Girona.


Comentaris

envia el comentari