Catalunya Diari

Sanitaris de Lleida elaboren plats calents pels temporers que dormen al carrer

Intentaran fer-ho cada dia fins que aquestes persones trobin un allotjament

L'arribada dels temporers a la ciutat de Lleida és cada any un sinònim de l'inici de l'estiu. Malgrat el context positiu que té aquesta estació de l'any, la mala notícia sempre està protagonitzada per la falta d'allotjament d'aquestes persones.

Precisament enguany, entitats com Fruita amb Justícia Social han denunciat que uns 200 temporers dormen als carrers del Centre Històric de la ciutat i, fins i tot, el futbolista del Mònaco, Keita Baldé, ha llogat un edifici sencer perquè aquestes persones puguin dormir.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

100 plats calents i els van repartir entre els temporers que estan al carrer

Ara, la solidaritat ve d'un col·lectiu que durant aquests mesos de pandèmia han rebut tot l'escalf de la societat lleidatana: els sanitaris. Concretament, segons ha publicat el Sr. Postu a les xarxes socials, un grup d'infermeres i metges de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida va elaborar 100 plats calents i els van repartir entre els temporers que estan al carrer. La bona idea no només va ser fruit d'un dia, sinó que tenen la intenció de seguir fent-ho sempre que els hi sigui possible. Sens dubte, una bona i solidària iniciativa que fa de la nostra ciutat una més acollidora i humana.

Tres hotels de Lleida ofereixen habitacions per allotjar 110 temporers

Tres hotels de Lleida han ofert habitacions per allotjar 110 temporers, segons ha informat la Paeria, després que l'activista Nogay Ndiaye acusés establiments hotelers de la ciutat de negar-los l'allotjament, tot i pagar-ho per avançat, «per ser negres».

L'Ajuntament de Lleida, que està en contacte amb la Federació d'Hostaleria de Lleida i amb l'activista, va contactar amb les entitats hoteleres de la ciutat el passat dijous a petició de Ndiaye per poder ampliar les possibilitats d'allotjament d'aquestes persones. A més, la Paeria va obrir dilluns -un mes abans que l'any passat- el Pavelló 3 de Fira de Lleida amb capacitat per a acollir-hi 150 persones. La primera nit hi han dormit 88 persones i 7 han fet ús de les consignes i les dutxes.


Comentaris

envia el comentari