Catalunya Diari

Sanitat avisa sobre el coronavirus: «És probable que mori algú a Espanya»

Paral·lelament, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha indicat que desconeixen com es va contagiar l'infectat a Sevilla

Fernando Simón en la compareixença d'aquest matí de dijous, 27 de febrer
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha comparegut aquest matí per a informar sobre la situació del coronavirus a Espanya. «Aquesta malaltia no és greu, però no és banal. És esperable que algun cas mori al nostre país. Entraria dins de l'esperable, no del desitjable», ha assegurat Simón. «Estem en un escenari de contenció. Pot ser que mai passem d'aquest escenari», ha apuntat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La preocupació a Andalusia

Paral·lelament, Simón ha explicat que encara no s'ha esbrinat com s'ha pogut infectar el pacient de Sevilla perquè no consta que hagi estat als països on s'han detectat casos o que hagi tingut contacte amb persones que sí. De fet, si la hipòtesi que indica que el virus ha circulat per Andalusia es confirma, s'haurà de valorar la situació sota altres paràmetres; sobretot en cas que es detectin nous casos a la comunitat.

D'altra banda, Simón ha subratllat la intenció de les autoritats: L'objectiu és que el virus no es converteixi en una grip més i «que no torni la pròxima tardor». Per això, «hem de veure si en arribar la primavera es redueix el virus».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari