Catalunya Diari

La vaga a la sanitat concertada, endarrerida fins al mes de juny

Els sindicats convocants, UGT, CCOO i SATSE, han decidit donar un marge per poder negociar el conveni del sector

Imatge d'una mobilització de personal mèdic convocada pel sindicat SATSE
Imatge d'una mobilització de personal mèdic convocada pel sindicat SATSE | Twitter (@SATSECatalunya)

Important canvi en la vaga a la sanitat concertada, convocada, en un primer moment, per als dies 3, 4 i 5 d'abril. Els sindicats convocants, CCOO, UGT i SATSE, expliquen en un comunicat que han decidit endarrerir-la als dies 18, 19 i 20 de juny, com a resposta a la convocatòria d'una mesa de negociació del conveni del sector.

Aquesta nova convocatòria de vaga queda ajornada amb la voluntat per part dels representants sindicals de «restablir ponts» amb les patronals i trobar solucions dins del «marc de la negociació col·lectiva estatutària». 

Volen que es respectin les condicions recollides en el conveni

La principal reivindicació feta pels sindicats era que es respectés l'actual conveni del sector de la sanitat concertada com a l'únic instrument vàlid per establir les condicions laborals del sector de la sanitat concertada a Catalunya. 

50.000 professionals sanitaris estaven convocats a fer vaga | Cedida

 

Per als representants dels treballadors, calia protegir els «acords adquirits a la negociació del II Conveni del SISCAT». Aquests es van signar el passat mes de novembre després d'un any de negociació i afectava uns 50.000 de professionals sanitaris de centres concertats d'arreu del territori català. 

Vaga com a resposta a un acord extraestatutari

Tan CCOO, UGT com SATSE van denunciar que les patronals, un cop signat l'actual conveni, haurien arribat a un acord irregular i extraestatutari, amb el sindicat Metges de Catalunya. Aquest suposava, segons les seves paraules, un perill pels resultats que s'havien aconseguit fins al moment en les negociacions col·lectives. 

Tot i que la convocatòria de vaga afectava a tot el personal laboral dels centres que s'acullen a aquest conveni, s'havien garantit un servei mínim d’assistència sanitària als hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental. 

L'atenció a les urgències dels Centres d'Atenció Primària (CAP) afectats també estava garantida. Per la resta de serveis, s'havia fixat un mínim d’un quart de la plantilla els dos primers dies i un terç a partir del tercer dia. 


Comentaris

envia el comentari