Catalunya Diari

S'aprovarà una llei urgent per millorar les condicions dels autònoms

La tarifa plana de 50 euros durant un any podria començar al juny

La tarifa plana de 50 euros durant un any podria començar al juny.| Cedida

La llei de reformes urgents del treball autònom està entrant a la recta final, segons informa el portal 'Cinco Días'. Així ho espera el grup de Ciutadans, que va proposar aquesta llei. Està previst que les novetats que va pactar aquest grup amb el PP s'incorporin a la futura llei juntament amb altres que el govern està pactant amb el PNB i PDECat i s'espera que el text s'aprovi durant el mes de juny. Les novetats que ja estan acordades, i que segur que es duran a terme, són:

La cotització: La base mínima de cotització dels autònoms societaris, els que tenen com a mínim deu assalariats, deixarà d'estar lligada a l'evolució del salari mínim interprofessional i a la base mínima del règim general. Ara es determinarà cada any a la llei de pressupostos.

La pluriactivitat: La Tresoreria de la Seguretat Social farà la devolució d'ofici abans de l'1 de maig de l'excés a algun règim per compte aliè. Per tant, els autònoms afectats rebran els diners que els correspon durant el primer quadrimestre i no hauran de reclamar-ho.

Tarifa plana: S'ampliarà a un any el temps de cobrament de la tarifa plana de cotització per contingències comunes de 50 euros. A més, es redueix de cinc a dos anys el període que s'exigeix ​​haver estat sense cotitzar al règim especial de treballadors autònoms per poder beneficiar-se d'aquesta tarifa. En cas que l'autònom hagi tingut aquesta tarifa durant el seu anterior període d'alta, s'exigirà un període de baixa de tres anys.

Altes i baixes: L'autònom podrà donar-se d'alta i de baixa fins a tres vegades dins de cada any natural.

Canvis de base: Els autònoms podran canviar la seva base de cotització fins a quatre vegades a l'any en lloc de dues.

Bonificacions: Els autònoms podran tenir les bonificacions per a la contractació d'ocupació indefinida quan contractin a familiars per consanguinitat —o afinitat fins a segon grau de consanguinitat— o dels qui tinguin el control empresarial o tinguin càrrecs directius, sempre que l'autònom no hagi acomiadat de forma improcedent ningú durant els dotze mesos anteriors al contracte bonificat.

Maternitat: S'incorporaran bonificacions a les autònomes que tornin a treballar després de la maternitat, adopció, acolliment i tutela.


Comentaris

envia el comentari