Catalunya Diari

El Sareb cedeix desenes de pisos a Lleida per a fins socials

El Sareb ja ha posat 1.741 immobles a disposició de les administracions catalanes

La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Lleida per a la cessió temporal de 60 habitatges destinats a lloguers assequibles.

L'acord de col·laboració, signat per l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i pel director de Sostenibilitat de Sareb, Gaspar González-Palenzuela, tindrà una vigència de quatre anys prorrogables anualment fins a un màxim de quatre. Durant aquest període, l'Ajuntament serà l'encarregat de gestionar els immobles per atendre les necessitats residencials de persones en risc d'exclusió.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Sareb percebrà a canvi de la cessió una contraprestació fixa mensual de 125 euros pels habitatges lliures i de 75 euros per aquelles que es troben ocupades. Els pagaments seran utilitzats per la companyia, principalment, per fer front a les despeses d'assegurances i comunitat. Per la seva banda, l'Ajuntament assumirà els càrrecs corresponents a la gestió dels habitatges, així com el seu manteniment ordinari i Impost de Béns Immobles (IBI), entre d'altres.

El 2013 Sareb va crear un parc social que incloïa 2.000 habitatges

El 2013 Sareb va crear un parc social que incloïa 2.000 habitatges, es va elevar a 4.000 el 2015 i a 10.000 el 2020. En l'actualitat, el parc destinat a fins socials arriba als 15.000 immobles, després que el febrer de 2021 el Consell d'Administració de la companyia ampliés el seu programa amb motiu de la signatura d'un protocol amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i amb el Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital.

Des de la seva creació, Sareb ha signat convenis temporals amb 13 comunitats autònomes i 34 ajuntaments, als que ha cedit en total 3.158 habitatges que podrien beneficiar més de 12.630 persones. En paral·lel, la companyia ha signat directament 721 contractes de lloguer assequible amb persones en situació de vulnerabilitat, al temps que a tancament de 2020 mantenia en estudi altres 479 casos d'aquesta mateixa índole.

1.741 habitatges cedits a administracions catalanes

En els seus més de vuit anys d'activitat, la companyia ha posat 1.741 habitatges a disposició de les administracions catalanes. En concret, ha subscrit convenis amb els consistoris de Santa Coloma de Gramenet (220), Barcelona (200), Sabadell (80), Lleida (60), Calafell (58), l'Hospitalet de Llobregat (50), l'Ametlla del Vallès (35), el Vendrell (20), Granollers (17), Vilafranca de Penedès (15), Sant Feliu de Guíxols (11), Canet de Mar (10), Blanes (10), Amposta (7), Sant Joan les Fonts (6), Sant Jaume d'Enveja (5), Sant Sadurní d'Anoia (4), Badalona (2), i Cardedeu (1). A més, manté amb la Generalitat de Catalunya un acord que contempla la cessió de 930 habitatges destinats a persones en risc d'exclusió.


Comentaris

envia el comentari