Catalunya Diari

El Secà de Sant Pere tindrà dos miradors verds sobre Lleida

El paer en cap presenta el projecte, que preveu plantar 43 arbres als miradors i crear una nova façana verda per al barri

Fèlix Larrosa
Imatge de l'alcalde ensenyant el mapa | Santi Iglesias

L'alcalde, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dijous els dos miradors de la ciutat ubicats al Secà de Sant Pere que l'Ajuntament de Lleida adequarà amb una actuació paisatgística i ambiental. S'hi plantaran 43 unitats d'arbrat de diferents espècies i el barri guanyarà una nova façana verda, ja que els talussos dels miradors també tindran vegetació. El paer en cap ha visitat l'àmbit de les obres acompanyat de la primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, i del president de l'AV del Secà de Sant Pere, Julián Garrido, juntament amb altres representants veïnals.

L'actuació, ha explicat el paer en cap, s'està licitant en aquests moments i es preveu que les obres podran iniciar-se a finals de febrer per estar enllestides a la primavera. Fèlix Larrosa ha ressaltat que es generarà un espai de confort i d'arbrat que proporcionarà una ombra molt necessària sobretot a l'estiu. L'adequació dels Miradors del Secà s'inscriuen en la línia que assenyala la nova Ordenança del Paisatge de Lleida que, entre altres punts, posa l'accent en la generació de més zones verdes a Lleida, un objectiu que, segons ha remarcat el paer en cap, el Govern de la Paeria també vol complir al barri del Secà.

Els dos miradors se situen en els carrers Marimunt i dels Germans Queralt. El projecte que es durà a terme millora la seva accessibilitat. Cadascun, es dividirà en dues àrees diferenciades, una d'arbrada, i una altra on hi haurà espais de lleure i descans. També s'hi podran dur a terme activitats educatives. Entre els dos miradors, es plantaran 43 arbres (Lledoners, Gleditsia i Pistacia). El pressupost de l'obra és de 48.394 euros. L'actuació va guanyar la darrera edició dels pressupostos participatius en el Secà de Sant Pere.

 

Altres obres recents de Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat les obres de remodelació de la plaça Ramon Berenguer IV, just davant l'estació de trens, amb el trasplantament de dos grans castanyers, que permetrà eixamplar el carrer Príncep de Viana en aquest punt i reorganitzar el trànsit. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat aquestes tasques i ha destacat la seva importància com a inici del projecte per transformar tot aquest sector i potenciar la Rambla Ferran. «És una actuació absolutament transcendental perquè apunta la vocació que tenim de donar continuïtat a la Rambla fins a l'estació i perquè iniciem els processos de pacificació de la mateixa Rambla. 

La vocació és que Príncep de Viana sigui una gran via que es converteixi en una de les artèries principals d'ordenació del trànsit, però també com a columna que ha de lligar el centre de la ciutat amb els barris del marge esquerre: Cappont, Bordeta i Magraners», ha afirmat l'alcalde, que ha estat acompanyat a la visita pel regidor d'Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt. Aquesta obra va lligada a la millora del carrer Anselm Clavé, on ben aviat s'eixamplaran les voreres i es reduiran a un els carrils de circulació, i amb la remodelació integral de la mateixa plaça Ramon Berenguer IV, que més endavant passarà a ser un espai més verd i més pensat pels vianants. Així, quan es concreti aquest projecte, els cotxes que vénen des d'Anselm Clavé només podran anar cap a la Rambla i els que procedeixen de Príncep de Viana hauran de seguir cap al pont, reduint així notablement el nombre de vehicles que arriba a Ferran.


Comentaris

envia el comentari