Catalunya Diari

«El secret dels Floppis» fomenta hàbits de vida saludables entre alumnes de Primària

Enguany s’ha renovat la guia didàctica de l’obra, que després permet treballar els continguts a classe

Imatge d'un grup d'alumnes participants
Imatge d'un grup d'alumnes participants | LleidaDiari.cat

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones ha iniciat aquest mes un nou cicle de representacions de l'obra de teatre «El secret dels Floppis», que forma part del programa educatiu i de promoció de la salut «L'Aventura de la Vida». L'espectacle està representat per nens del grup «La Petiestable 12» de l'Aula Municipal de Teatre de Lleida. «El secret dels Floppis» s'adreça a infants de fins als dotze anys i planteja situacions quotidianes en el seu entorn familiar, escolar i social. Tracta temes claus en el seu dia a dia, com són l'amistat, la relació entre iguals, la pressió de grup, la imatge que es té d'un mateix i promou el desenvolupament de les habilitats socials i els hàbits saludables.

  

El fet que els protagonistes de l'obra siguin nens de la mateixa edat que el públic al qual s'adreça, ajuda que els infants de les escoles participants s'identifiquin amb l'obra i n'assumeixin els valors que s'hi transmeten. El cicle teatral inclou quatre representacions adreçades a alumnat de 4t, 5è i 6è d'educació primària, més una sessió oberta a públic familiar. Aquest dimarts es farà una d'aquestes representacions. Durant aquest curs escolar, hi participaran 960 infants de 22 centres educatius de la ciutat. L'obra es complementa amb una guia didàctica que aquest any ha estat renovada. Està adreçada als educadors a fi que puguin treballar els continguts de l'obra a classe, després d'assistir a la representació de l'espectacle, i arribar a les seves pròpies conclusions.

La representació del dia 26 d'abril serà la darrera d'aquest curs escolar. Coincidint amb les vigílies del Dia Internacional de la Família estarà oberta al públic general, especialment les famílies dels infants que hi han participat. La voluntat és que veure l'espectacle en família permeti iniciar a casa un diàleg sobre els temes que es proposen damunt de l'escenari. La representació tindrà lloc al Teatre Municipal de l'Escorxador, amb entrada gratuïta fins a completar l'aforament. Aquesta ha estat la 8a edició d'«El secret dels Floppis», una eina més amb què mares, pares i professorat treballen el programa «L'Aventura de la vida» fomentant la participació, creant vincles i estimulant les habilitats comunicatives de nens.

 

«L'Aventura de la vida» és un programa d'educació per la salut i la capacitació en les habilitats per a la vida que porta a terme la Paeria, adreçat a les escoles d'educació primària de Lleida. Aquest curs 2017-2018 més de 4.000 infants de 33 escoles d'Educació Primària han participat en les diverses activitats, tallers i propostes que ofereix aquest programa. El programa «L'Aventura de la vida» persegueix ensenyar a viure en salut i generar experiències significatives escoltant la infància, acompanyant-la i facilitant-li estratègies de participació significatives i continuades. Això es fa a partir del treball de mestres i l'alumnat a l'aula de les escoles participants.


Comentaris

envia el comentari