Catalunya Diari

El sector hoteler de Lleida es prepara davant la incertesa de l’escenari que deixa la Covid-19

El tinent d’alcalde Paco Cerdà s’ha compromès a dinamitzar la ciutat perquè el turisme i l’hostaleria puguin reactivar l’activitat

Imatge dels professional hotelers de Lleida
El sector hoteler de Lleida es prepara davant la incertesa de l’escenari que deixa la Covid-19 | LleidaDiari.cat

El tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, ha participat aquest dimarts en una reunió convocada per la Federació d'Hostaleria de Lleida, amb diferents representants dels hotels de la ciutat, per compartir impressions sobre l'escenari que deixarà l'emergència sanitària per la Covid-19 en el sector turístic i hoteler.

Cada establiment ha posat de manifest la seva sensació d'inseguretat davant la situació actual i s'ha plantejat la incertesa que suposa el nou marc de salut i higiene que marcarà la progressiva tornada a la normalitat. Els hotelers també han posat en evidència que el perfil de persona turista que visitarà Lleida en els mesos vinents serà de l'estat espanyol. En aquest sentit, han coincidit en assenyalar que s'ha de pensar en una campanya, en col·laboració amb Turisme de Lleida, que serveixi per captar aquest target i reforçar la imatge de la ciutat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Establir un calendari de reunions habituals amb el sector

Cerdà s'ha posat a disposició del sector i s'ha compromès a dinamitzar la ciutat per tal que el turisme en general i l'hostaleria en particular en puguin treure un benefici concret i ha afirmat «entomo establir un calendari de reunions habituals amb el sector per copsar la situació i definir plegats les estratègies».

El sector hoteler de Lleida, de la mà de la Federació d'Hostaleria, ha comentat que no hi podrà haver valoracions sobre els efectes de la Covid-19 en el seu àmbit fins a finals d'any i s'ha recordat l'aturada de l'activitat congressuals, tant a la Universitat de Lleida com a La Llotja, o la paralització del calendari de Fira de Lleida. Els hotelers de Lleida han apostat per treballar en comú, unificar els criteris de salut i seguretat, i aconseguir que Lleida sigui una ciutat amb absolutes garanties sanitàries.

 

Denuncien «l'excusa» de la Covid-19 per a reduir les plantilles d'empreses de Lleida

CCOO i la UGT de les Terres de Lleida asseguren que la crisi social i laboral derivada de l'emergència sanitària està afectant de ple a la classe treballadora i deixant moltes famílies en una situació de precarietat. Coincidint amb el Primer de Maig, els sindicats han denunciat que algunes empreses han aprofitat com a excusa l'actual context per reduir la plantilla.

En aquest sentit, CCOO ha presentat 39 expedients per via judicial i 38 denúncies davant la Inspecció de Treball, la majoria per acomiadaments «injustificats» i ERTO «fraudulents». D'altra banda, els sindicats han tornat a reclamar al Govern l'aprovació d'un protocol de seguretat i salut per als treballadors del camp per a la campanya de la fruita.


Comentaris

envia el comentari