Catalunya Diari

El Segrià rebrà una nova ajuda milionària per a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid

Tremosa anuncia que es modificarà el conveni pel qual es van transferir 4 MEUR al consell comarcal

Imatge d'arxiu d'una calculadora
El Govern reinvertirà al Segrià els 1,3 MEUR no executats dels ajuts per compensar el tancament perimetral de la comarcarera treu 55.000 € en nous ajuts per a les empreses afectades per la COVID-19 | LleidaDiari.cat

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha informat aquest dilluns al president del Consell Comarcal del Segrià, David Massot, que l'ens podrà reinvertir a la comarca els 1,3 milions d'euros sobrants dels ajuts destinats a compensar les pèrdues originades pel tancament perimetral de la comarca, decretat el juliol passat.

En total, el Govern va destinar 4 milions d'euros per pal·liar els efectes econòmics de les restriccions, 1,3 dels quals no es van arribar a executar. Segons Tremosa, es tracta d'una mesura «excepcional», però Empresa i Coneixement ha considerat, després de consultar la viabilitat jurídica, que «calia garantir que els diners romanguessin al territori i es reinverteixin a la mateixa comarca».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els diners es podran quedar al territori

En una reunió telemàtica celebrada aquest dilluns, on també han participat el secretari general del Departament, Jordi Cabrafiga, i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, el conseller Ramon Tremosa ha explicat als representants del Consell Comarcal del Segrià que els diners es podran quedar al territori per reinvertir-los en ajuts per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. «S'han trobat els mecanismes per tal que els diners no utilitzats no s'hagin de retornar i es puguin reinvertir al territori», ha afirmat el conseller.

En concret, es modificarà el conveni pel qual es va formalitzar la transferència directa dels 4 milions d'euros a l'ens comarcal per fer front al tancament perimetral de la comarca decretat pel Govern el juliol passat. S'evitarà així que el Consell Comarcal del Segrià hagi de retornar al fons de contingència de la Generalitat els 1,3 milions no executats.


Comentaris

envia el comentari