Catalunya Diari

Segueixen els nous positius a Lleida i augmenta el risc de rebrot al Pirineu

La Seu d'Urgell viu una situació epidemiològica complicada després de confirmar que el risc de rebrot se situa ja en 727.

Imatge de les carpes del SEM a Benifallet
Segueixen augmentant els contagis a Lleida | Catalunya Diari

La demarcació de Lleida ha sumat en les darreres hores un total de 63 nous contagis per coronavirus i cap nova mort, segons han informat des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, el nombre total de contagiats des de l'inici de la pandèmia és ja de 10.308 i 305 morts.

En referència als nous contagis de les últimes hores, 57 corresponen a la plana de Lleida, 37 a la comarca del Segrià, 23 a Lleida ciutat i 6 a les comarques del Pirineu. D'altra banda, el nombre de persones ingressades a les UCI als hospitals públics de Lleida és de 18. Davant aquesta situació, també cal destacar que ha augmentat el risc de rebrot a la demarcació. De fet, la pujada més agreujada ha tingut lloc al Pirineu amb una mitjana de 194,7, el que ja es considera alt. Per la seva banda, a la regió sanitària de Lleida, el risc de rebrot és de 225,8.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El risc de rebrot a la Seu d'Urgell ja se situa per sobre dels 700

La Seu d'Urgell viu una situació epidemiològica complicada després de confirmar que el risc de rebrot se situa ja en 727. Segons han informat des de l'Ajuntament, a partir de 202 ja es considera un risc de rebrot «molt alt", de manera que donada la xifra que ha arribat a la capital de l'Alt Urgell, insisteixen en la «importància» de l'acompliment de les mesures de prevenció. Així mateix, la taxa de reproducció de la malaltia és de 3,82, és a dir, que una persona té el risc de contagiar a més de 3 persones per coronavirus.

Demanen per «reduir els contactes socials»

En aquest sentit, des del govern municipal advoquen per «reduir els contactes socials», ja que «és la clau» per tornar a una situació estable i a una taxa que no hauria de ser superior a 1. Cal recordar que la Seu d'Urgell ha decidit suspendre la seva festa major prevista per a la setmana que ve, així com la celebració de mercat setmanal, al menys, durant 15 dies.


Comentaris

envia el comentari