Catalunya Diari

Diverses seus de la selectivitat a Lleida acullen als alumnes sense aire condicionat

El primer examen, de llengua castellana i literatura, ha anat «prou bé» a la majoria d'estudiants

La selectivitat ha començat aquest dimarts enmig de la primera onada de calor de l'any a la demarcació de Lleida. A les aules dels quatre tribunals de Lleida i al de la Seu d'Urgell, els alumnes tenen aire condicionat perquè els exàmens es fan a la universitat.

Les aules dels tribunals de Tàrrega, Tremp i Vielha, en canvi, estan ubicades en instituts, sense aire condicionat i els alumnes han de suportar les altes temperatures que s'espera que al migdia assoleixin els 38 graus. Pel que fa a la primera prova, de llengua castellana i literatura, els alumnes lleidatans consideren en general que ha estat «assequible» i que els hi ha anat «prou bé». Aquest dimarts està previst també l'examen de llengua estrangera i a la tarda d'algunes optatives.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El coordinador de les PAU a la UdL, Xavier Carrera, ha explicat que les proves han començat amb normalitat i "sense incidències". A la demarcació de Lleida, hi ha matriculats 2.304 estudiants, una xifra similar a l'any passat quan en van ser 2.295. D'aquests, 1.809 són estudiants que han acabat aquest curs el Batxillerat; 286 estudiants es presenten per lliure i 209 són estudiants que provenen de Cicles Formatius de Grau Superior i s'examinen d'alguna assignatura de la fase específica.

Imatge de la selectivitat a Lleida
Comença la selectivitat a Lleida enmig d'una onada de calor sense aire condicionat a Tàrrega, Tremp i Vielha | LleidaDiari.cat

1.030 estudiants s'examinen a Cappont

Per tribunals, a Lleida, 1.030 estudiants s'examinen a Cappont, 374 a l'ETSEA, 174 a Medicina i 136 al Rectorat. A la Seu d'Urgell en són 231, a Tàrrega 211, a Tremp 87 i a Vielha 61. En general, els estudiants que han sortit del primer examen al Campus de Cappont han valorat els ha anat bé. «Ha estat un inici facilet», assegura Nil Morales. Rahman Nopur, per la seva banda, també considera que una de les opcions, concretament la B, era assequible.

Pel que fa a la calor, Morales ha reconegut que ahir patia perquè les temperatures donaven 40 graus per aquest dimarts, però que a l'aula «s'està bé perquè hi ha aire condicionat». Inés Berjadi, en canvi, assegura que ha passat calor. «Crec que s'ha espatllat l'aire condicionat a la meva classe i som molta gent». «Fatal", ha dit. En canvi, Genís Roigé, Nídia Gavarró i Lluna Gassión, diuen que l'aire condicionat estava fins i tot «massa alt» i que en moments que no estaven nerviosos «feia fred». «Una altra cosa serà l'estona que esperem fora entre examen i examen», lamenta Roigé. «Haurem de passar l'estona al bar intentant-nos refrescar», diu.


Comentaris

envia el comentari