Catalunya Diari

De la Serna es compromet amb Ros a estudiar una parada de l'AVE baix cost a Lleida

El ministre convocarà una reunió amb l'Ajuntament i ADIF per impulsar el pla de l’estació

Imatge d'arxiu d'un AVE
Imatge d'arxiu d'un AVE | G.A

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, s'ha compromès aquest dimarts amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, a estudiar la viabilitat comercial de situar l'estació de Lleida-Pirineus com una de les parades del nou AVE baix cost, l'EVA, que cobrirà la línia entre Barcelona i Madrid. «Hem vist una actitud molt positiva per part del ministre», ha afirmat Ros a la sortida de la trobada. En aquesta reunió, que ha tingut lloc al Ministeri de Foment i ha durat una hora i quart, el ministre també ha acordat impulsar el pla de l'estació de Lleida mitjançant la convocatòria d'una trobada entre l'Ajuntament, el Ministeri i ADIF, i ha informat de l'estat de les obres de l'N-230 a la Vall d'Aran i l'N-240.

Ros ha qualificat la trobada de «positiva i cordial». A més de l'alcalde i el ministre hi ha assistit també el regidor d'urbanisme de la Paeria, Fèlix Larrosa, i la regidora del PP Dolors López Aguilar, mentre que per Foment el secretari general Infraestructures, Manuel Miño, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez Pomar. Segons l'alcalde, en aquesta trobada el ministre «ha vist la importància que té» el pla de l'Estació de Lleida «des de tots els punts de vista per a la ciutat de Lleida», on «hi ha un ampli consens sobre la importància de l'espai que genera l'estació per a un creixement comercial».

Sobre aquesta qüestió, segons Ros, De la Serna s'ha compromès a organitzar una reunió amb presència del president d'ADIF i de representants del Ministeri «per prendre decisions i impulsar entre ADIF i l'Ajuntament de Lleida els terrenys que contempla el pla». Respecte a la possibilitat d'una aturada de l'EVA a Lleida, Ros ha apuntat que el ministre considera «raonable» la petició, tot i que ha advertit que caldrà analitzar aquesta possibilitat des d'una òptica comercial. «Ho estan estudiant, i es farà una experiència pilot, però el ministre ha trobat molt raonable que aquest nou servei d'AVE tingui una parada a Lleida-Pirineus», ha dit.

 


Comentaris

envia el comentari