Catalunya Diari

El Servei de suport al dol de Ponent organitza un Death Cafe a Lleida

Converses sobre la mort al voltant d'una tassa de cafè per trencar tabús i normalitzar el tema

Imatge del cartell
Imatge del cartell | LleidaDiari.cat

El pròxim 23 de maig, a les 19.00 hores tindrà lloc un Death Cafe a la cafeteria Sweet Fifties de Lleida (Bisbe Ruano, 1), especialitzada en rebosteria americana, organitzat pel Servei de suport al dol de Ponent. Als Death Cafe, un grup de persones, la majoria no es coneix entre si, s'hi troba de manera informal en una cafeteria per prendre un cafè, un té o menjar un tros de pastís mentre es conversa sobre la mort.

Segons les persones impulsores del projecte l'objectiu és «augmentar la consciència de la mort per ajudar la gent a treure el màxim partit de les seves vides (finites)». Els Death Cafe es van començar a fer al Regne Unit l'any 2011 i des de llavors, s'han celebrat en més de 65 països i es calcula que hi ha participat més de 84.000 persones.

No és una xerrada on un expert parla i la resta d'assistents escolta

Els organitzadors també expliquen que no és una xerrada on un expert parla i la resta d'assistents escolta. És un diàleg dinàmic, sense temes predeterminats on totes les persones poden participar. Estarà facilitat per una persona voluntària del Servei de suport al dol de Ponent que podrà suggerir temes i explicarà les bases del model a l'inici de la trobada. L'entrada és gratuïta, només es demana fer una consumició i fer la inscripció al Servei de suport al dol de Ponent per correu, telèfon o a la seva web.

L'activitat és oberta a tothom, només cal tenir en compte que no es tracta d'un espai terapèutic i que tampoc és un grup de dol. El Servei de Suport al Dol de Ponent, és una entitat sense ànim de lucre dedicada a donar suport a famílies que viuen la pèrdua d'un ésser estimat, i a les persones professionals o no, que les acompanyen en el procés. Ofereix un espai de suport psico-social basat en el respecte, confiança i responsabilitat, sense vincles de caràcter religiós.

Neix com a projecte assistencial per donar resposta a les necessitats d'una societat que ha d'afrontar una experiència de pèrdua i mort sovint silenciada, estigmatitzada o evitada. L'entitat té seu a Tàrrega i a Lleida.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari