Catalunya Diari

El sindicat de mossos USPAC denúncia suposades males praxis dels metges de la mútua a Lleida

També demanen una auditoria de la titulació mèdica i perquè s'examini el tipus de formació d'aquests professionals

El sindicat Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) dels Mossos d'Esquadra han denunciat aquest divendres les suposades males praxis i negligències mèdiques que porta a terme la mútua Asepeyo a la capital del Segrià. Segons l'USPAC, «podríem adjuntar molts més adjectius, que els del títol, per a definir aquesta mútua, però ompliríem molts fulls i seria un no acabar». Les queixes del sindicat policial apunten directament al doctor R.C.T, la doctora G. i part dels fisioterapeutes.

Tal com expliquem des d'USPAC, «ens trobem amb casos on la Seguretat Social aconsella i ordena al pacient que faci repòs i estigui de baixa un mínim de quinze dies i, després, des de l'Asepeyo els hi diuen que són uns exagerats». «No et dono la baixa perquè estàs en setmana de festa, unes fregues i dilluns a treballar», afegeixen. Aquestes recomanacions mèdiques li fan a un mosso que, segons el sindicat, «li han deixat la cara com un mapa en rebre cops de puny, amb un atemptat, i el coll subjecte amb un collaret».

Paral·lelament, denuncien altres casos on, «nos els hi han fet proves mèdiques, perquè només hi ha dolor i poca cosa». No obstant això, quan han anat a visitar-se a la Seguretat Social, «els han localitzat lesions greus, amb fissures i bursitis». Les queixes són interminables tal com lamenta el sindicat policial i asseguren que «només cal veure el munt de recursos de contingència que molts companys han guanyat i que l'Asepeyo els han hagut de readmetre, ja que així els hi ha ordenat el Tribunal Mèdic de l'ICAM».

En aquest sentit, des d'USPAC «volem denunciar totes aquestes irregularitats, males praxis, mala atenció, prepotències, deficiències, mals diagnòstics, negligències... que ens hem trobat a l'Asepeyo». «Hem de deixar clar que som persones, no robots i, que, si malauradament hem sofert lesions treballant o de manera itinerant, mereixem que se'ns cuidi i curi com toca», afirmen. Finalment, també demanen una auditoria de la titulació mèdica i perquè s'examini el tipus de formació d'aquests professionals, ja que, suposadament, «estan tractant molts temes de traumatologia i ens consta que els doctors que mencionem, únicament, tindrien medicina general».


Comentaris

envia el comentari