Catalunya Diari

Els sindicats podrien traslladar-se abans de juliol a les antigues instal·lacions de l'INSS de Prat de la Riba de Lleida

El Ministeri d'Ocupació s'ha compromès a cedir provisionalment el local davant els importants problemes estructurals de l'edifici sindical de la capital del Segrià

L'exterior de l'edifici dels sindicats de Lleida
L'exterior de l'edifici dels sindicats de Lleida | LleidaDiari.cat

El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social s'ha compromès a cedir les antigues instal·lacions de l'INSS de Prat de la Riba de Lleida perquè s'hi puguin instal·lar de forma provisional a partir del mes de maig o juny del 2018 les organitzacions sindicals que segueixen fent ús de l'edifici sindical de l'avinguda Catalunya, conegut com a 'Ducados', davant els importants problemes estructurals que presenta l'immoble i manca de manteniment que s'hi han fet els darrers anys, segons han donat a conèixer des de la UGT de les Terres de Lleida. L'organització confia que s'acabi materialitzant aquest oferiment per tal que la UGT, la CGT i la Generalitat puguin seguir desenvolupant la tasca que hi porten a terme en el nou espai, de la mateixa manera que ho podria fer CCOO, sindicat que ara fa un any va decidir abandonar l'actual edifici sindical de Lleida pel seu mal estat.

Des de la UGT han expressat que a més llarg termini la voluntat podria passar per posar a la venda i subhastar l'actual edifici per poder construir-ne un de nou. Segons un informe tècnic, rehabilitar l'actual edifici sindical de Lleida tindria un cost superior als 4,5 milions d'euros. Durant el tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació, el secretari general de la UGT de les Terres de Lleida, José Luís Aguilá, ha manifestat que l'organització ja no pot seguir més temps en l'actual edifici sindical de Lleida perquè «no reuneix les condicions de seguretat i dignitat per seguir-hi oferint els serveis i desenvolupant la tasca sindical amb un mínim de condicions».

Davant aquesta situació, que els sindicats lleidatans porten anys denunciant, des de la UGT es va exigir un nou espai al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, que és l'encarregat d'administrar a través de l'INSS l'edifici conegut popularment com a 'Ducados'. Segons Aguilá, l'organització ha rebut el compromís que «entre maig i juny tindrem la possibilitat de traslladar-nos, de forma provisional, a l'antic edifici de l'INSS de Prat de la Riba» de Lleida, que en els darrers divuit mesos s'ha fet servir com a oficina d'atenció de l'administració.

 


Comentaris

envia el comentari