Catalunya Diari

Soraya Sáenz de Santamaría veu una possible investidura d'Oriol Junqueras com un «mal menor»

La primera sessió d'investidura es farà el dia 27 de gener

Soraya Sáenz de Santamaría y Oriol Junqueras
Soraya Sáenz de Santamaría y Oriol Junqueras | ABC

Després de les eleccions del 21-D ara el Parlament de Catalunya ha de constituir-se, per a això es realitzarà una sessió constitutiva el pròxim 17 de gener. Durant aquesta sessió es votarà el president de la Càmera i la resta de membres de la Mesa. Després d'això arribarà la sessió d'investidura.

Soraya Sáenz de Santamaría, actualment al capdavant del Govern de Catalunya després de l’aplicació de l’article 155, ha assegurat que, en el cas d’una sessió d’investidura, Oriol Junqueras hauria de tenir més suport que Carles Puigdemont, i ja el té per part del govern espanyol.

Oriol Junqueras és un «mal menor»

La vicepresidenta espanyola és qui ha marcat la data de la sessió constitutiva i qui està parlant amb les diferents formacions prèviament a què es reuneixi el Parlament. Sáenz de Santamaría està traslladant la voluntat de Moncloa als diferents partits, segons ‘El Confidencial Digital’.

Soraya es troba en contacte tant amb els comuns com amb el PSC, les dues formacions que podrien tenir el vot clau en una eventual investidura. A aquests partits està transmetent la idea que actualment Oriol Junqueras és un «mal menor», en comparació a l’altra opció, Carles Puigdemont.

Sembla que entre els diputats del Parlament s’està estenent el pensament de què investir Carles Puigdemont podria ser sinònim d’acabar fent unes noves eleccions, per la difícil situació a la qual podria portar.

Tot i això tant Junts per Catalunya com ERC segueixen mantenint el seu suport a l’ex president de la Generalitat i no pensen en un altre candidat que no sigui ell, ni tan sols Oriol Junqueras.

Moncloa vol forçar la tornada de Puigdemont 

De moment el que ja ha aconseguit Soraya és comprimir al màxim el calendari per la investidura a Catalunya. D’aquesta forma volen reduir el temps que té Carles Puigdemont per meditar sobre la seva tornada a Espanya. Busquen precipitar els esdeveniments per tal de poder detenir l’ex president de la Generalitat.

El procés s’ha aconseguit comprimir uns deu dies, i la primera sessió d’investidura serà el 27 d’aquest mes, deu dues després de la constitució del Parlament.


Comentaris

envia el comentari