Catalunya Diari

Quim Torra cobrarà un sou més alt que Carles Puigdemont

L’actual president de la Generalitat cobrarà 146.926 euros anuals, un 5,2% mes que el seu predecessor

Quim Torra, al Parlament de Catalunya
Quim Torra, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

El president de la Generalitat, Quim Torra, cobrarà 146.926 euros anuals, segons figura a les dades del portal de Transparència de la Generalitat. Unes dades que mostren un augment del 5,2% del sou respecte al seu predecessor en el càrrec, Carles Puigdemont. Pel que fa als consellers també se'ls veurà augmentats els salaris respecte als de l'anterior executiu, tot i que en aquest cas només un 1%, passant a cobrar 110.760 euros l'any.

Segons el portal de Transparència, la Generalitat compta amb 413 alts càrrecs i directius d'entitats públiques. De tots aquests, 35 cobren un sou superior als 100.000 euros i fins a quinze persones arriben a cobrar més que els consellers del Govern.

Uns sous superiors als del govern espanyol

Si es fa la comparació entre el que arriben a cobrar els membres del govern català i els del govern espanyol, les xifres poden arribar a espantar. Quim Torra arriba a cobrar un 81% més que Pedro Sánchez, que percep anualment uns 80.953 euros. Per la seva banda, el sou dels consellers de la Generalitat és un 55% més alt que el dels ministres del govern espanyol, que cobren uns 71.424 euros anuals.

El PP preguntarà a Torra per l'augment de sou

Aquest mateix dimecres, 1 d'agost, la diputada al Parlament del PP, Andrea Levy, ha registrat a la Cambra catalana una bateria de preguntes sobre aquest augment de sou de Quim Torra. El partit ha explicat que vol preguntar-li si el seu sou «s'ha incrementat» respecte al que tenia Carles Puigdemont.

A més, volen preguntar «quins motius han portat el Govern a recuperar una paga extraordinària en la retribució anual bruta dels membres» del Govern, recordant que encara es deu una part de les pagues extres de 2013 i 2014 als funcionaris.

Imatge d'arxiu d'Andrea Levy
Imatge d'arxiu d'Andrea Levy | Cedida

Levy ha criticat que els polítics sobiranistes han utilitzat el procés independentista per viure bé mentre els catalans viuen «cada vegada pitjor» i que la prioritat de despesa del Govern sigui «seguir greixant la màquina del procés independentista» en lloc dels «serveis públics que reben els catalans». Per això, ha demanat a Pedro Sánchez que torni a imposar el control dels comptes de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari