Catalunya Diari

Sucs denuncia les contínues irregularitats amb la gestió del servei d'aigua

Demanen una urgent solució a la Paeria

Imatge de la font de Sucs
Imatge de la font de Sucs | LleidaDiari.cat

L'entitat municipal descentralitzada de Sucs s'ha despertat aquest matí amb pancartes reivindicatives per reclamar una solució als problemes que està vivint amb la gestió de l'aigua i el clavegueram per part de l'Ajuntament de Lleida. Segons han explicat a través d'un comunicat des de la plataforma Sucs, «després d'anys de passivitats per part de l'Administració local i Aigües de Lleida, els veïns estan farts de suportar aquesta situació».

Tal com han informat, aquesta situació té a veure amb canonades trencades o inexistents, esquerdes a les cases, manca de clavegueram per recollir l'aigua de pluja o, fins i tot, connexions de servei de plom. En aquest sentit, afirmen, aquest mes de juliol s'han iniciat unes obres de millora del clavegueram, però segons els veïns aquestes tasques «ni de bon tros solucionaran la magnitud del problema». 

Problemes amb el plom i l'aigua de la font Sant Jordi de la localitat lleidatana

Paral·lelament, una altra de la problemàtica en relació a l'aigua amb la qual s'han despertat aquest matí de dijous els veïns de Sucs és la inhabilitació d'una font com que no té aigua potable. Aquesta diagnosi arriba després d'una analítica encarregada pel Departament de Salut, i per tant, s'ha hagut de tallar la font pública del carrer Sant Jordi de Sucs. Segons ha comunicat la plataforma, l'aigua que hi brollava no era potable, ja que superava el límit legal de 10 µg/l de plom i s'enfilava fins als tretze. En aquest punt, els veïns recorden que el plom és un metall pesant que el cos no elimina i que pot causar trastorns greus de la salut, sobretot en infants, embarassades i gent gran. Per aquest motiu demanen precaució per a tots els veïns o persones que visitin Sucs i exigeixen una solució a aquest problema que, tal com han explicat, ve de llarg i necessita una urgent resposta per part de l'Ajuntament de Lleida.


Comentaris

envia el comentari