Catalunya Diari

Sucs ja té el seu llibre de receptes tradicionals

Ha estat elaborat per l’Associació de Jubilats, el Grup de Dones, el CAP d’Almacelles, l’ajuntament de Sucs i professionals de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Diverses entitats han unit esforços per elaborar el llibre 'La cuina popular. Receptari de cuina tradicional de Sucs', fruit d'una iniciativa comunitària en la qual han col·laborat l'Associació de Jubilats de Sucs, el Grup de Dones, el Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Almacelles, l'Ajuntament de Sucs i professionals de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Es tracta d'un recull de receptes tradicionals aportades per veïns i veïnes de la població, caracteritzada per la seva gran diversitat gastronòmica. Cal tenir en compte que Sucs és una localitat de nova colonització, amb gent vinguda del País Basc, Navarra, Aragó, Andalusia, València i Catalunya.

El llibre inclou també consells d'higiene i conservació dels aliments, informació nutricional i consells per a persones al·lèrgiques o intolerants. Les receptes s'agrupen per categories segons el tipus de plat: entrants, primers plats, segons plats, plats únics, postres o receptes per a ocasions especials.

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va presidir el passat dimarts 23 d'abril, dia de Sant Jordi, la presentació del llibre a Sucs, on també hi van intervenir Guillem Boneu, president de l'Entitat Municipal Descrentralitzada de Sucs, Mercè Bieto, subdirectora regional a Lleida i Alt Pirineu i Aran de la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Joan Gómez, tinent d'alcalde, Teresa Hernández, cap de servei de promoció de la Salut a Lleida (ASPCAT) i Julián Gavín, president de l'Associació de Jubilats de Sucs.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aspid va ajudar l'any passat a 320 persones amb discapacitat a Lleida

Els Serveis d'Orientació, Formació i Intermediació Laboral d'Aspid van atendre l'any 2018 un total de 1.350 persones amb discapacitat i/o en situació d'atur, 286 més que l'any anterior, i van aconseguir que 320 dels usuaris atesos (el 23,7%), s'incorporessin al mercat laboral.

Des d'Aspid es van visitar 539 empreses, 58 més que el 2017, segons s'ha donat a conèixer en la presentació del balanç dels Serveis d'Orientació, Formació i Intermediació Laboral de l'entitat lleidatana corresponent al 2018. La majoria dels col·lectius atesos van ser persones amb discapacitat, nascudes a l'estat espanyol, majors de 46 anys aturats de llarga durada i sense formació reglada o professionalitzada.


Comentaris

envia el comentari