Catalunya Diari

La Suda de la Seu Vella de Lleida es converteix en un escape room per un dia

En el marc del festival de novel·la negra «El Segre Negre»

Darrerament els jocs de taula han passat a una altra dimensió i els participants ara tenen l'oportunitat de prendre part directa de l'entramat de qualsevol joc. Això és possible gràcies a l'aparició dels escape rooms, uns jocs on un cert nombre de persones es tanquen en una sala i han de sortir o trobar un objectiu en un temps límit. Per a fer-ho, han d'anar desxifrant una sèrie d'incògnites que fan que els participants s'endinsin d'una manera fascinant i sorprenent dins la trama. Hi ha de moltes varietats, temàtiques, dificultats i duració. Però si una cosa és evident, és que l'ambientació és una part fonamental d'aquests jocs.

Castell de la Suda
Castell de la Suda | LleidaDiari.cat

En aquest sentit, t'imagines un escape room en un escenari tan privilegiat com la Seu Vella de Lleida? Bé, doncs ara és possible, almenys per un dia, gràcies al festival de novel·la negra «Segre Negre». En aquesta ocasió, s'ha organitzat enguany com a novetat un escape room en l'incomparable escenari de La Suda. Els participants hauran de convertir-se en detectius dins d'un ambient de misteri i d'incògnites per descobrir l'assassí del castell. Sens dubte, serà una experiència inoblidable per a tots els participants. Tal com va anunciar l'organització aquesta setmana, una vegada finalitzada aquesta activitat, tindrà lloc un sopar negre organitzat al Restaurant 1203.

Objectiu d'apropar la novel·la negra

«El Segre de Negre», el festival de novel·la negra de la ciutat de Lleida, arriba enguany a la seva tercera edició, que se celebrarà els dies 1 i 2 de juny. Organitzat per Pagès Editors i l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, es tracta d'un festival que té com a objectiu apropar la novel·la negra i criminal al públic en general, fomentant la trobada entre les veus més significatives del gènere i els lectors, i al mateix temps promoure la divulgació d'una activitat tan enriquidora per a la societat com és la lectura. 

Després de l'èxit aconseguit en les passades edicions, aquest any l'organització vol apropar encara més públic a la novel·la negra i la lectura proposant, novament, un seguit d'activitats interdisciplinari relacionades tant amb la literatura com amb el cinema i l'art. Enguany, però, el paper protagonista el tindrà Manuel de Pedrolo, l'escriptor lleidatà del qual aquest 2018 es commemora el centenari del seu naixement i que dins de la seva prolífica obra va cultivar el gènere policíac i va ser director de la ja mítica col·lecció negra Cua de Palla.


Comentaris

envia el comentari