Catalunya Diari

Surt a la llum la veritat sobre el vídeo de WhatsApp dels nens maltractats

Les imatges són d'allò més dures, ja que mostren l'explícit maltractament a dos menors

Imagen extraída del vídeo en cuestión.
Imatge del vídeo en qüestió | Cedida

Són moltes les persones que han rebut a Whatsapp un vídeo d'allò més desagradable. En aquest, de fet, s'hi pot veure un nen penjat del coll mentre un home, que s'especula que podria ser el seu pare, colpeja a una altra nena que resta semidespullada al terra. L'àudio del vídeo, d'altra banda, posa de relleu l'extrema duresa de la situació. 

L'àudio permet escoltar com una dona, amb un accent andalús força marcat, parla força afectada. «Et demano, si us plau, que reenviïs aquest vídeo i que doni la volta al món perquè és l'única forma que tenim de salvar a aquests nens», relata la dona.

L'enregistrament, però, es va dur a terme a finals de 2017 a l'índia. Segons expliquen, el tràgic succés s'hauria dut a terme a la localitat de Rajsamand.

La poca credibilitat del vídeo

Les imatges no es corresponen amb les dades esmentades anteriorment. Així ho ha relatat, almenys, el diari ‘The Asian Age’. Segons ha explicat aquest mitjà, l'enregistrament del qual es va dur a terme a Rajasthan i es va fer viral fa només un mes.

La història, clarament distorsionada, s'aprofita de la gent que —amb bona voluntat— opta per compartir el vídeo.  

 

No segueixis la cadena

Aturar la cadena d'enviaments és clau. El mitjà esmentat anteriorment, de fet, relata que el fet de difondre el vídeo té conseqüències legals i, a més, no dona cap mena d'ajuda als afectats

 

De fet, ni WhatsApp, ni les xarxes socials, ni cap aplicació de missatgeria mòbil són els mitjans adequats per formular aquest tipus de denúncies o peticions.

Ja que la difusió d'aquest tipus de vídeos, en aquest context, preveuen diverses penes al Codi Penal espanyol. Si rebem un vídeo d'aquest tipus, doncs, el nostre següent i darrer pas ha de ser el d'enviar-ho als Mossos d'Esquadra, a la guàrdia civil o la policia nacional


Comentaris

envia el comentari