Catalunya Diari

Suspenen la cavalcada de Reis de Pardinyes per motius de seguretat

Els veïns del barri asseguren que aquesta ha estat la gota que ha vessat el vas

Els veïns de Pardinyes han denunciat estar un «xic descol·locats amb les actuacions i la negligència de la Paeria vers les actuacions municipals al barri». La gota que ha vessat el vas, segons l'associació de veïns, ha estat la darrera l'ordre de suspensió de la tradicional capalçada dels Reis Mags, prevista al vespre del 5 de gener de 2019, argumentant motius de seguretat, malgrat que altres anys ja s'havia fet amb la mateixa previsió que la d'aquest dissabte.

  

  

Però això no és tot, afirmen. Des de l'Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard) lamenten «estar patint aquest oblit de l'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida vers tot un seguit de temes que cada cop són exposant pels veïns durant el Consell de Barri, al que assisteixen el regidor corresponent i d'altres membres del govern municipal i que, a pesar de constar en acta, no es compleixen». A tall d'exemple, apunten la reactivació del Pla de l'estació per «trencar definitivament el mur de l'estació de trens que ens aïlla de la ciutat, tant per Roger de Llúria, com per l'antic edifici de la farinera la Meta. Així com l'adequació i millora de les corralines de càrrega del bestiar, davant el comerç del Narcís, projectat durant el mandat de Marta Camps».

Tanmateix, els veïns recorden les vegades que han demanat la recuperació del camí del riu, tallat des del 1982 per la part de la mitjana alta, que uneix Pardinyes amb Llívia, sense que l'Ajuntament faci res, argumentant que està en estudi per proveir-lo de fons procedents de la Unió Europea. El mateix que la reivindicació, junt amb altres entitats de Lleida, del cabal ecològic del riu Segre (15m3/segon), cosa que sortosament aquests dies es compleix per efectes de la climatologia però, durant molts mesos no és així.

Altres demandes dels veïns de Pardinyes

Els veïns de Pardinyes també recorden l'oblit del promès estudi global de senyalització viaria (per cert, l'horitzontal gairebé esborrada de la major part de carrers del barri) i l'adequació dels vials de Pardinyes. El projectat Pla d'enjardinament de la franja compresa entre la zona esportiva i el riu Segre. El manteniment del casal (goteres i deficient distribució del sistema de calefacció, entre altres). També apareixen com a punts a complir per part del consistori, els punts foscos del barri, la falta de repoblament de l'arbrat i de conservació de les dues rambles (Corregidor Escofet i baró de Maials), aixií com es marquesines dels autobusos promeses, encara sense instal·lar; la falta d'aparcaments dissuasius en solars buits, especialment a la zona del mercat, entre altres.

«Som conscients del que fa la Paeria a Pardinyes perquè no paren d'exposar-ho per activa i per passiva, en l'àmbit propagandístic, durant les reunions, el consell de barri i els mitjans de comunicació que tenen al seu abast. Però, tinguin en compte que al barri estem censats, segons les nostres dades, d'acord amb l'Institut Nacional d'Estadística –INE- (no les que utilitza l'Ajuntament per excusar els límits) uns 14.000 habitants i què Pardinyes sempre té energia positiva i sabem que "fem barri, fem ciutat», expliquen.

  

  

Per aquest motiu, asseguren no entrendre què li passa darrerament a l'equip de Govern amb Pardinyes. «Que potser tenen algun estudi d'intenció de vot del barri de cara a les municipals vinents? Recordin que ja vàrem ser castigats amb el pegot de les naus industrials al mig del carrer Ramon Argilés, durant el govern de l'alcalde Oronich, per no afavorir el seu vot. Per aquests fets es mereixen que els Reis Mags els portin els residus de carbó que encara es poden recollir a les carboneres del barri. Les briquetes ens les guardem per nosaltres», sentencien.


Comentaris

envia el comentari