Catalunya Diari

Suspenen de forma definitiva l'Aplec del Caragol previst per a l'octubre

Asseguren que «no es donen les condicions» per poder organitzar l'esdeveniment seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries

Imatge d'arxiu de l'Aplec del Caragol de Lleida
La Fecoll decideix suspendre l'Aplec del Caragol de l'octubre | Fecoll

La Fecoll ha decidit suspendre l'Aplec del Caragol de Lleida previst per als dies 9, 10 i 11 d'octubre després que s'anul·lés la seva data tradicional el passat mes de maig a causa del coronavirus.

Segons han explicat a través d'un comunicat, «no es donen les condicions» per poder organitzar l'esdeveniment seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per a aquest tipus d'actes multitudinaris. De fet, recorden que l'Aplec i les altres activitats programades per la Fecoll es basen en la «germanor» entre persones i grups diversos, «fomentant la interrelació de milers de ciutadans i nombrosos visitants».

No promouran mai cap situació de risc per als penyistes

Per aquest motiu, argumenten que «no promourem mai cap situació de risc per als penyistes, la societat lleidatana en general o per als nombrosos visitants que acollim». Paral·lelament, des de la Fecoll es comprometen a estudiar «una per una» la resta d'activitats culturals de més petit format programades per poder celebrar-les «mantenint l'esperit de l'Aplec viu».

La decisió ha suposat per a la junta de la Fecoll una «enorme frustració», però esperen que els penyistes sàpiguen «entendre la magnitud de la situació» i que ajudin els organitzadors a tornar «amb més força que mai per a l'any que ve». Per últim, afegeigen que: «Penseu que cada dia falta un dia menys per sortir-ne i per tornar a compartir moments d’Aplec amb totes i tots vosaltres».


Comentaris

envia el comentari