Catalunya Diari

Suspenen la venda de 'Dalsy' a les farmàcies per un error en el prospecte

Des de la companyia asseguren que cap de les unitats afectades ha sigut distribuïda al mercat nacional

Imagen de archivo de un frasco de merdicamento 'Dalsy'
Imatge d'arxiu del medicament 'Dalsy'. | cedida

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat del desproveïment del medicament 'Dalsy' —ibuprofèn per a consum infantil— a les farmàcies de tot Espanya, després que la companyia titular de l'autorització de comercialització hagi decidit bloquejar la seva distribució en detectar un error en el prospecte d'alguns lots que encara no havien estat distribuïts. 

Es tracta d'un fàrmac en forma de xarop de color taronja de sabor afruitat que alleuja la febre, la grip i el mal de cap i oïdes dels més petits gràcies a la seva concentració d'un 2% d'ibuprofèn. De fet, el 'Dalsy' és l'única solució que tenen molts pares per calmar el dolor dels seus fills.

Les farmàcies es queden sense ‘Dalsy’ 

Així doncs, BGP products Operations ja va comunicar el passat 19 de febrer d'aquests problemes de subministrament i establia com a data de restabliment prevista el 9 d'abril. Tanmateix, va informar que cap de les unitats afectades ha sigut distribuïda al mercat nacional.

L'error va ser detectat en el prospecte del medicament Dalsy 20mg/ml suspensió oral, 150 ml. «Aquest error es va produir després de la implementació del canvi de volum de 200 ml a 150 ml. Des d'aleshores s'han fabricat 6 lots de 'Dalsy' 20mg/ml suspensió oral, 150 ml amb el prospecte erroni, però cap d'aquestes unitats s'ha distribuït al mercat nacional», ha informat la companyia.

Possibles alternatives al ‘Dalsy’

No obstant això, el fet que no hi hagi 'Dalsy' a les farmàcies «no és ni una alarma ni preocupant», segons han informat des del Col·legi de Farmacèutics de Madrid. En aquest sentit, els professionals recorden que es pot optar per altres medicaments igual d'eficaços. 

I és que, segons sembla, segueix havent-hi disponibilitat de ‘Dalsy’ per a nens més grans que puguin prendre el medicament amb un 4% d'ibuprofèn, tot i que es recomana el consum per a nens petits «en dosis més baixes». A més, també hi ha altres 21 medicaments amb la mateixa composició per als dolors lleus i moderats dels més petits.


Comentaris

envia el comentari