Catalunya Diari

Suspeses les visites familiars a la presó de Lleida pel confinament del Segrià

Un intern i vuit funcionaris del centre tenen la covid-19

Pla general de l'entrada al Centre Penitenciari de Ponent
Suspeses les visites familiars a la presó de Lleida pel confinament del Segrià | LleidaDiari.cat

El Departament de Justícia ha suspès les comunicacions al Centre Penitenciar Ponent de Lleida mentre duri el confinament perimetral del Segrià per la covid-19.

Es tracta de les visites de familiars i amics per locutori, que es fan a través d'un vidre i un intèrfon, i dels vis a vis, que són les que impliquen contacte directe entre les persones internes i les que les van a veure. Hi ha tres tipologies de vis a vis: les íntimes, amb les parelles sentimentals; les familiars, amb fins a quatre persones; i les de convivència, amb la parella i els fills de fins a 10 anys.

8 funcionaris positius a Lleida

A hores d'ara, dels 27 casos positius de coronavirus entre professionals, 8 són funcionaris del Centre Penitenciari Ponent. Entre els interns, hi ha 5 casos actius a les presons catalanes, un dels quals és un intern ingressat a la infermeria de Ponent. Les famílies tampoc podran ser ateses al centre ni s'hi podran desplaçar per portar paquets ni fer transferències de manera presencial als comptes de peculi, que són els diners de què poden disposar els interns a l'interior del centre per comprar en els economats.

La interrupció de les comunicacions es torna a compensar amb el sistema de videotrucades. El centre ofereix la possibilitat de doblar el nombre de trucades telefòniques, de 10 a 20 setmanals, com es va fer durant l'estat d'alarma. Els permisos aprovats per als presos que han complert la primera quarta part de la pena han quedat ajornats. Queden aturats igualment com a mesura preventiva els trasllats que tinguin com a origen o destí el centre penitenciari lleidatà.

Quarantena durant 14 dies

Els nous ingressos hauran de romandre en quarantena durant 14 dies. El període d'aïllament sanitari s'aplicarà també als interns que hagin de fer sortides als jutjats o a l'hospital, o per anar a treballar. Les activitats d'entitats col·laboradores, de voluntariat i religioses també han quedat suspeses per evitar al màxim el contacte amb persones externes als centres.

El centre educatiu de justícia juvenil El Segre, ubicat a Lleida, també ha hagut de suspendre totes les comunicacions presencials i visites que els joves reben de l'exterior. Per compensar-ho, els joves poden fer fins a 20 trucades o videotrucades setmanals segons la situació familiar de menor. Es facilita també les trucades dels familiars als interns, ampliant l'horari si fos necessari. Les comunicacions dels joves amb els seus advocats s'hauran de fer per videoconferència. Si no es pot fer d'aquesta manera, els centres garantiran la comunicació amb mascareta, mampara i distància de seguretat.

Els permisos ordinaris, extraordinaris i les sortides programades dels joves també han quedat suspesos i ajornats temporalment. També les activitats laborals i formatives a l'exterior, i l'accés de voluntaris i entitats a dins del centre. En canvi, es mantenen les activitats escolars dels joves durant l'estiu, els tallers ocupacionals i les activitats esportives. En aquest període de temps, se suspenen els nous ingressos i els trasllats de joves provinents d'altres centres.


Comentaris

envia el comentari