Catalunya Diari

Talarn demana al govern espanyol permetre als ajuntaments utilitzar els seus estalvis

El president de la Diputació de Lleida reivindica a Prada la importància del món local en l'actual crisi de la covid-19

Pla general on es pot veure al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, durant la seva intervenció a la inauguració de la 52a edició de la UCE a Prada de Conflent
Talarn demana al govern espanyol derogar les Lleis Montoro i permetre als ajuntaments utilitzar els seus estalvis | LleidaDiari.cat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha instat al govern espanyol a derogar les Lleis Montoro i permetre als ajuntaments utilitzar els seus estalvis per facilitar la recuperació econòmica i social arran de la covid-19.

Talarn ha participat en la inauguració de la 52a Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent on ha reivindicat la importància del món local en l'actual escenari, que requerirà mesures locals i solucions globals. Així mateix, també ha lamentat que el Segrià i la Noguera han patit els primers rebrots de coronavirus i que això ha suposat un «cop a les esperances i a l'autoestima de les persones que senten Lleida com alguna cosa més que un lloc on viure».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Suport als ajuntaments de la demarcació que «es revolten» contra l'acord

La Diputació de Lleida dóna suport als ajuntaments de la demarcació que «es revolten» contra l'acord del govern de l'Estat amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per cedir els seus superàvits, una mesura que el president la institució, Joan Talarn, ha qualificat d'injusta i recentralitzadora. Per aquesta raó, s'ha adreçat als partits que conformen el govern espanyol, PSOE i Podemos, per tal que deroguin les Lleis Montoro, una legislació que ha qualificat de «injusta», i promoguda pel mateix PP que va «imposar el 155».

En aquest sentit, Talarn ha assenyalat que enmig de la «nova situació de desori» que suposa la reaparició de nous casos de covid-19, el govern espanyol torna a fer gala del seu «tarannà recentralitzador» i anuncia que «ell solet gestionarà l'ajut europeu per recuperar el país». A això, ha afegit, «pretén que els ajuntaments li cedim el nostre superàvit per finançar aquest mateix Estat que ha permès i finançat la fugida d'un Borbó a les butxaques plenes».


Comentaris

envia el comentari