Catalunya Diari

Tallen un carril a la Rambla d’Aragó de Lleida per revisar l'estat de la canonada d’aigua

Les tasques es duran a terme entre les 9.00 i les 15.00 hores amb un mètode innovador mitjançant gas traçador

Un cotxe de la Urbana de Lleida | EUROPA PRESS

Un dels carrils de circulació de la Rambla d'Aragó quedarà tallat al trànsit aquest dijous al matí, entre les 9.00 i les 15.00 hores, amb motiu d'unes tasques de revisió de la canonada principal d'aigua que passa per aquest punt. També hi haurà talls intermitents de l'accés al carrer Ramon i Cajal.

L'actuació la durà a terme l'empresa concessionària del servei d'aigua i clavegueram, Fcc-Aqualia, i té com a objectiu fer el seguiment de l'estat i detectar possibles fuites a la canonada principal d'abastament de la Rambla d'Aragó, a l'alçada de la cruïlla amb el carrer Ramon i Cajal.

Una de les canonades principals de transport de la xarxa municipal

Es tracta d'una de les canonades principals de transport de la xarxa municipal, amb un diàmetre de 450 mm, que distribueix l'aigua des dels dipòsits de la Seu Vella cap als barris de Ronda i Universitat. La prova es durà a terme amb un sistema innovador mitjançant gas traçador, que permet confirmar amb precisió i eficàcia si hi ha cap punt de fuita.

Aquesta precisió facilita després l'excavació per reparar la fuita, per tal de reduir al mínim les molèsties en un dels principals eixos viaris de la ciutat. Resulta, a més, totalment segur i completament innocu pel medi ambient.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari