Catalunya Diari

Donen per finalitzada la tancada d'estudiants al Rectorat

Els joves es trobaven dins de l'edifici des del passat dilluns, dia 14 d'octubre

Un dels accessos al Rectorat bloquejats
Un dels accessos al Rectorat bloquejats | Twitter

El grup d'estudiants que portava des del passat dilluns, dia 14 d'octubre, a la tarda tancat a l'edifici del Rectorat de Lleida ha desconvocat la protesta aquest mateix dissabte al matí. Hores després de conèixer la sentència del procés, diverses persones es van tancar en aquest espai de la Universitat de Lleida, impedient desenvolupar amb normalitat les activitats acadèmiques de la Facultat de Lletres, així com altres activitats docents, de recerca, culturals i d'administració i serveis que havien de tenir lloc en aquest edifici.

«Rebutgem de forma contundent aquesta ocupació al no haver-se assolit un acord que permetés compatibilitzar les activitats docents amb la reivindicació dels estudiants, com era voluntat del Consell de Direcció», apunten des del Consell de Direcció de la Universitat de Lleida a través d'un comunicat. 

En el mateix document, també s'informa que després d'una primera revisió «no s'observa cap desperfecte a l'edifici, ni cap afectació dels seus béns patrimonials; i es valora positivament haver resolt el conflicte mitjançant el diàleg, com a primera prioritat per solucionar qualsevol problema o discrepància a la Universitat de Lleida».

El Rectorat, un punt neuràlgic de les protestes estudiantils

Cal recordar que el Rectorat és un punt neuràlgic de la majoria de protestes que es duen a terme per part de la comunitat universitària. De fet, aquest dilluns les diferents columnes d'estudiants que van sortir de diverses facultats lleidatanes, van acabar confluint a aquest edifici que fins aquest dissabte no ha pogut obrir les seves portes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari