Catalunya Diari

Tancats els accessos al Segre a Lleida i Balaguer per la crescuda de cabal del riu, que ja comença a remetre

Durant la matinada, a la capital del Segrià el riu ha assolit els 278 m3/s, mentre a la capital de la Noguera s'ha arribat als 190,5 m3/s

La Guàrdia Urbana de Lleida va tancar aquest dimecres els accessos al marge dret de la canalització del Segre davant la crescuda registrada per aquest riu com a conseqüència de les darreres pluges i del desglaç, tot i que l'increment del cabal ja ha començat a remetre. A les tres hores d'aquesta matinada, el Segre a la capital del Segrià ha assolit els 278,8 m3/s, respecte als 32 m3/s de dimarts, segons dades de la CHE.

Una cinta col·locada per la Guàrdia Urbana impedeix l'accés al marge dret del Segre, a la ciutat de Lleida
Una cinta col·locada per la Guàrdia Urbana impedeix l'accés al marge dret del Segre, a la ciutat de Lleida | LleidaDiari.cat

Tot i això, a les 10.00 hores d'aquest dijous el cabal ja era de 239 m3/s. L'Ajuntament de Lleida també ha restringit l'accés als vehicles a la zona de Butsènit. De la mateixa manera, l'Ajuntament de Balaguer manté tancats els accessos al Parc del Segre al seu pas per la capital de la Noguera. En aquesta ciutat, a les 10.00 hores del matí el cabal del riu era de 170,5 m3/s, malgrat que durant la matinada havia arribat als 190,5 m3/s, en comparació amb els 22 m3/s registrats 24 hores abans.

Actualment, els embassaments de Camarasa, Oliana i Sant Llorenç segueixen deixant anar aigua. Protecció Civil de la Generalitat manté activada la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) perquè els cabals dels rius, tot i que no presenten perill en aquests moments, encara són elevats a molts àmbits. Protecció Civil va donar per finalitzada aquest dimecres a la nit l'alerta de l'Inuncat un cop els cabals dels rius i rieres a les comarques interiors de Girona, a Osona i al Vallès Oriental han començat a descendir i a entrar progressivament en fase de normalitat després dels increments durant registrats durant aquest dimecres.

Pla general del riu Segre a Balaguer
Pla general del riu Segre a Balaguer | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari