Catalunya Diari

Tanquen l'escorxador Sada a Lleida i acomiaden als 260 treballadors

Es tracta d'una de les empreses històriques de Lleida, amb més de setanta anys d'història

Imatge de l'escorxador de Lleida
Imatge de l'escorxador de Lleida | Sada

La direcció de l'escorxador avícola Sada de Lleida, propietat del grup holandès d'inversions SHV, va anunciar aquest dilluns al comitè d'empresa el tancament de la planta i la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció per a la totalitat dels 260 treballadors que integren la plantilla.

Segons els representants dels treballadors, la firma al·lega pèrdues durant els darrers anys a l'escorxador mentre des del comitè d'empresa les atribueixen a la gestió de la direcció i a la voluntat de poder vendre les instal·lacions sense treballadors.

Assemblees per informar els treballadors de l'anunci

El comitè ha convocat per a aquest dimarts assemblees per informar els treballadors de l'anunci i consensuar un calendari de mobilitzacions i l'inici de negociacions per tal d'evitar els acomiadaments i el tancament.

El responsable d'UGT-FICA a Lleida, Xavier Perelló, s'ha mostrat sorprès per l'anunci de la direcció i ha exposat que no es creu les pèrdues que al·lega l'empresa, d'uns 600.000 euros anuals. Perelló considera que la voluntat d'SHV, amb la presentació de l'ERO d'extinció de la totalitat de la plantilla, és poder vendre les instal·lacions de Lleida sense treballadors.

12 milions d'euros en la sala d'especejament d'aus de Sada 

SHV ha invertit els darrers anys uns 12 milions d'euros en la sala d'especejament d'aus de Sada a Lleida. Tot i això, a finals de l'any passat va decidir tancar l'escorxador i traslladar-lo a València, segons ha explicat Perelló. Finalment, el grup holandès ha acabat optant pel tancament de la planta de la capital de Segrià, situada al polígon industrial el Segre.

El president del comitè d'empresa, Juan Noguero, de CCOO, ha valorat molt negativament la decisió de l'empresa «perquè afecta 260 famílies de forma directa i moltes altres, indirectament». Noguero atribueix les pèrdues a la gestió de la direcció perquè «fa un parell d'anys havíem de ser el puntal del grup Sada a Espanya, amb tota la inversió que han fet» i, ara, «de cop i volta s'han deixat perdre clients, ha traslladat l'escorxador a València i estan fent que la planta de Lleida s'enfonsi».

Una de les empreses històriques de Lleida

L'escorxador avícola de Sada és una de les empreses històriques de Lleida, amb més de setanta anys d'història. En els seus inicis, estava integrat a la cooperativa Copaga fins que aquesta va ser adquirida el 2008 per la multinacional holandesa Nutreco. L'any 2015, Nutreco va passar a mans del grup d'inversions SHV, també holandès.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari