Catalunya Diari

Tanquen les últimes terrasses que quedaven obertes a Lleida

La propietària d'una cafeteria de Ricard Vinyes desconfia de les ajudes promeses i diu sentir «tristesa i injustícia»

Imatge d'un treballant recollint una terrassa de la Plaça Ricard Vinyes de Lleida, el dia 15 de juliol de 2020.
Imatge d'un treballant recollint una terrassa de la Plaça Ricard Vinyes de Lleida. | LleidaDiari.cat

A les quatre en punt d'aquest dimecres han tancat les últimes terrasses que quedaven obertes a Lleida, tal com recollia la resolució signada a mig matí pels consellers Alba Vergés i Miquel Buch. «Sento tristesa, ràbia i esgotament», descrivia la propietària de la cafeteria 'Coffee Time' de la plaça Ricard Vinyes de Lleida, Sandra Bañeres. «És injust que ens obliguin a tancar quan hem respectat totes les mesures de desinfecció i distància», explicava, «com si als bars la gent es pogués infectar i anant a comprar no». A més, Bañeres no confia en les ajudes per al comerç anunciades pel Govern. «Hi confio zero. Perquè he demanat una ajuda d'autònoms i encara espero. No és tan fàcil com diuen. Hi ha molts requisits per poder-hi optar», lamenta.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
També han hagut de tancar a les 16.00 hores els bars i cafeteries de sis municipis del Baix Segre: Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre. Des de les 16.00 hores estan prohibides també les entrades i sortides d'aquests municipis. Tot i això, no es tracta d'un confinament domiciliari, ja que els veïns d'aquestes poblacions poden sortir a comprar i a passejar sense restriccions; només amb la recomanació de fer-ho «el mínim possible», puntualitzava el Govern.
 
 
Bañeres explica que han esperat a tancar a les 16.00 hores perquè han volgut «apurat» fins a l'últim moment «per poder ingressar el màxim possible». Lamentava que els obliguen a tancar. «És una injustícia», opinava, perquè "per anar a passejar o a comprar pots anar amb la mascareta i prou, «com si als bars no prenguéssim mesures». «Hem respectat les mesures d'higiene, desinfecció i distància però sembla que als bars es pot infectar la gent, però anant a córrer i a comprar no», es preguntava.
 
 
Per aquesta jove propietària no s'entén que s'hagi de confinar Lleida i no altres municipis que també estan registrant brots com a l'Hospitalet de Llobregat. «Perquè hem de confinar Lleida? És l'eterna oblidada i ara semblem el melic del món«, lamentava. «Evidentment hi ha una pandèmia, però és qüestió de política i això és el que molesta», assegurava. «És humiliant», ha conclòs.

Comentaris

envia el comentari