Catalunya Diari

Els taxis de Lleida tindran un dispositiu per avisar de forma directa als serveis d'Emergències

Acord entre la Paeria i el Departament d'Interior després de l'assassinat d'un taxista el mes passat

La Paeria ha arribat a un acord amb el Departament d'Interior per tal de millorar la seguretat al sector del taxi després de l'assassinat d'un taxista, el passat 10 d'abril a la matinada, al barri de la Bordeta. Els taxis podran instal·lar el dispositiu 'Seqtaxi', que fins ara només equipaven els de Barcelona, i que permet avisar de forma directa i immediata als serveis d'emergència.

Ho ha anunciat l'alcalde Miquel Pueyo a la Comissió Informativa per a les polítiques de Seguretat i Convivència, on també s'ha informat que la Guàrdia Urbana s'equiparà enguany amb una unitat de drons amb càmera incorporada per vigilar i controlar esdeveniments amb grans concentracions de persones, buscar desapareguts i suport a altres cossos de seguretat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El dispositiu 'Segtaxi' funciona mitjançant un polsador incorporat al vehicle que quan es prem envia un senyal d'emergència al 112 i activa un micròfon, de manera que l'operador del 112 que rep l'alarma pot escoltar el que succeeix dins del taxi per valorar millor l'emergència i activar els serveis necessaris en cada cas. També envia informació sobre la posició del vehicle i permet localitzar-lo.

Imatge de taxis de Lleida
Els taxis de Lleida tindran un dispositiu per avisar de forma directa als serveis d'Emergències | LleidaDiari.cat

Pionera entre les grans ciutats catalanes

Està previst que aquesta mateixa setmana, el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, informi a les associacions de taxistes que operen a la ciutat sobre aquesta mesura de seguretat i l'acord amb Interior per implantar-la als taxis de Lleida.

D'altra banda, Pueyo ha assenyalat que Lleida també serà pionera entre les grans ciutats catalanes en la integració dels avisos d'emergència al 112 en les policies locals. Gràcies també a un acord amb Interior, la Guàrdia Urbana de Lleida rebrà immediatament de forma telemàtica els avisos d'emergència que li trasllada el 112. Així, s'evitarà la trucada que es fa actualment i que obliga a repetir les dades i la informació, amb la qual cosa s'agilitzarà la gestió del succés, aspecte de vital importància en aquest tipus de situacions.

Unitat de drons

Per fer possible la unitat de drons, s'ha creat un grup de treball a la regidoria per a treballar en l'elaboració dels reglaments, altres documents i les actuacions administratives necessàries. En aquest apartat s'hi inclourà la licitació per a la compra de dos drons equipats amb càmera.

La unitat també vol ser una eina fonamental per a la protecció mediambiental i el control d'abocaments (especialment a l'Horta, que representa el 90% de la superfície del terme municipal de la ciutat) i per donar suport a altres unitats administratives municipals, com la de Disciplina Urbanística.


Comentaris

envia el comentari