Catalunya Diari

Les terrasses obren a Lleida des de primera hora del matí després de la relaxació de les mesures

Comerciants i veïns demanen obrir l'interior de bars i restaurants per poder suportar les altes temperatures

La terrassa d'un bar de l'Eix Comercial de Lleida, amb les taules plenes de clients
Les terrasses obren a Lleida des de primera hora mentre la majoria de comerços segueixen amb cita prèvia | LleidaDiari.cat

Les terrasses de Lleidahan obert a primera hora d'aquest dijous tot i que en principi no podien fer-ho fins a les 16.00 hores. Aquells que han sortit a comprar o passejar aprofitant les temperatures més agradables del matí no han dubtat a asseure-s'hi, després de 15 dies tancades.

Tots celebren que comenci a obrir l'hostaleria però coincideixen també a demanar que ho pugui fer a l'interior, amb limitacions d'aforament com a altres punts de Catalunya, perquè «a l'estiu, a Lleida, no es pot estar al carrer». Aquesta setmana està previst que les temperatures arribin i fins i tot superin els 40 graus. La majoria de comerços, per la seva banda segueixen rebent clients amb cita prèvia fins que no es faci oficial que poden obrir amb un 50% d'aforament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Federació d'Hostaleria de Lleida es mostra «decebuda» i «emprenyada»

La Federació d'Hostaleria de Lleida s'ha mostrat «decebuda» i «emprenyada» amb la mesura adoptada pel Govern inclosa en la relaxació en bars i restaurants, permetent el consum només a les terrasses i sense superar la meitat de l'aforament.

El president de la Federació, Josep Castellarnau, és pregunta si algú s'ha plantejat anar a dinar a una terrassa de Lleida al migdia amb temperatures que ronden els 40 graus. Castellarnau ha convidat a la consellera de Salut, Alba Vergés, a fer-ho perquè comprovi la realitat de la mesura. Per Castellarnau aquestes normes són «inviables» i signifiquen «la mort del sector».

No descarten accions «contundents»

Des de la Federació no descarten accions «contundents» per mostrar el seu descontentament amb les mesures adoptades pel Govern. Pel que fa a la creació de noves terrasses, el president dels hotelers ha manifestat que «és un cost elevat» que en aquests moments molts empresaris «no poden assumir». La notificació de la mesura va ser un «gerro d'aigua freda» pel sector que considera que havien fet les coses bé fins ara. Castellarnau diu que el sector «vol treballar» amb totes les mesures de seguretat que calguin, però «vol treballar».


Comentaris

envia el comentari