Catalunya Diari

Territori licita les obres de millora de l'accés a l'escola Alba de Lleida

El projecte, amb un pressupost previst de 690.000 euros, consisteix en la construcció d'un pas sota la carretera

Imatge del terreny habilitat com a aparcament al costat de l'Escola Alba de Lleida. | LleidaDiari.cat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de millora de l'accés de l'escola Alba, des de la carretera C-12. L'actuació prevista, que es licita per un import de 690.000 euros, consisteix en la construcció d'un pas inferior i la remodelació de l'encreuament actual per afavorir la seguretat viària en un punt que registra una elevada intensitat de trànsit, de més de 9.300 vehicles diaris.

Es preveu que les obres comencin el darrer trimestre del 2019 i tinguin un termini d'execució de quatre mesos. L'escola Alba es troba ubicada al terme municipal de Corbins (Segrià) però rep molts alumnes de Lleida, per la proximitat del centre a la capital del Segrià.

  

L'accés actual a l'escola Alba, situada a la C-12, està format per una rotonda partida que permet fer els girs a esquerra, si bé s'han de creuar els dos carrils de la carretera. Aquest àmbit de la C-12 té un trànsit de més de 9.300 vehicles al dia de mitjana. 

L'objectiu de facilitar l'accessibilitat al centre

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el projecte de millora de l'encreuament, amb l'objectiu de facilitar l'accessibilitat al centre, especialment en les hores d'entrada i sortida de l'escola, i la seguretat en els moviments dels vehicles. 

Les obres consistiran en la construcció d'un pas sota la carretera, uns 150 metres abans d'arribar a la intersecció actual, i dels vials de connexió corresponents a cada costat de la carretera fins a la intersecció. L'encreuament actual també es modificarà per a permetre exclusivament els girs a la dreta. Així, els girs a l'esquerra s'efectuaran mitjançant el nou pas inferior.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari