Catalunya Diari

Tolerància zero

Tolerància zero| Ester Guarné

 Per desgràcia, un any més hem de manifestar la nostra condemna i el nostre profund rebuig a la violència contra les dones. En una societat moderna com la nostra no ens podem permetre aquesta greu vulneració de drets més fonamentals.
 
Els mitjans de comunicació informen de nous casos dramàtics que molts cops es converteixen en dades fredes i en successos habituals mermant així la gravetat dels fets.
 
Cada cas destrossa unes vides i unes famílies, afectant a dones de totes les edats, classes socials i orígens. També noves formes de violència masclista sorgeixen avui en dia amb les noves tecnologies. Les xarxes socials estan convertint-se en un lloc per exercir-la des de la distància física, però no és per això menys greu.
 
És des de la base de la nostra educació que hem de dur a terme les accions preventives. Necessitem més mesures educatives i sensibilitzadores amb campanyes i programes destinats a les persones joves. Hem de desmitificar els models amorosos desiguals que segueixen pautes de masculinitat dominant. Hem de vetllar perquè els mitjans de comunicació dirigits al sector jove (revistes, sèries, pel·lícules) duguin a terme una bona acció preventiva. 
 
Però sobretot també hem de disposar dels recursos necessaris per a protegir les víctimes i no ens podem permetre retallar les partides destinades a aquest protecció i a posar fí a aquesta violència. Partides que també ens ajuden a poder disposar d'una justícia ràpida i eficaç i que en cap cas pugui justificar cap tipus de maltractament, ni tan sols psicològic.
 
Des d'Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC seguirem treballant i exigint la necessitat d'actuar amb tots el recursos possibles per tal d'acabar amb aquest xacra social que lluny de desaparèixer està cada cop més present en la nostra societat.
És una fita difícil però que amb l'ajut de tots la podem fer possible. Des d'aquí encoratgem tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació d'aquestes pràctiques intolerables i a seguir treballant per un país lliure de violència envers les dones.
 
Ester Guarné, secretària regional de la dona d’Esquerra Republicana de Catalunya 


Comentaris

envia el comentari