Catalunya Diari

Toni Postius demana que la Paeria destini l'IBI rústic als camins de l'Horta

Toni Postius demana que la Paeria destini l'IBI rústic als camins de l'Horta| Redacció - Fotografia: CiU Lleida

El regidor de CiU, Toni Postius, ha demanat a l’Ajuntament de Lleida que destini la recaptació de l’IBI rústic, 625.986 euros anuals, a la millora i manteniment dels camins de l’Horta de Lleida. Postius recalca que els camins “es troben en molt mal estat i aquest fet dificulta i causa perjudicis a les activitats agrícoles i ramaderes”.

A més, ha recordat que actualment s'hi destina una quantitat inferior als 150.000 euros i ha avançat que el grup municipal de CiU inclourà aquesta proposta en els pressupostos de la Paeria per a l’any 2015.

Tal com explica Postius, aquesta “és una reivindicació dels veïns de fa temps però la Paeria no els ha escoltat”. El regidor s’ha mostrat convençut de la necessitat que “l’Ajuntament de Lleida s’arromangui pel primer sector i apliqui polítiques de suport a l’agricultura i la ramaderia”, en un any especialment dur per al sector. En aquest sentit, Postius recorda que “el govern del PSC va rebutjar la nostra proposta de rebaixar l’IBI rústic per donar suport al sector, que aquesta temporada ha d’afrontar la turbonada i el veto rus”.

Postius també ha destacat la importància del sector per a Lleida, en especial a la zona de l’Horta, ja que genera llocs de treball i és un engranatge necessari en l’economia de les terres de ponent i de la ciutat. De fet, l’Horta de Lleida té una superfície de 19.215 hectàrees en un radi de 5 a 10 quilòmetres al voltant de la ciutat.

Postius ha realitzat aquestes declaracions durant la seva jornada de treball en una explotació ramadera de l’Horta. Durant la jornada, ha acompanyat i ajudat en tot a la línia productiva d’engreix de vedelles i ha pogut comentar les inquietuds i necessitats del col·lectiu. Aquesta acció s’emmarca dins la iniciativa #Lleidaensmou, en què Toni Postius realitza l’Escolta Activa als diversos ciutadans de Lleida així com un ofici cada setmana en un sector diferent.


Comentaris

envia el comentari