Catalunya Diari

Torna la ‘Nit de la Recerca’ presencial a l’IRBLleida amb gran diversitat de tallers

La Fundació Joan Oró també participarà en la commemoració científica

Arriba una nova edició de la Nit de la Recerca a tot Europa que començarà el pròxim 24 de setembre. A Lleida, l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) acollirà de 17.00 a 21.00 hores diferents tallers per acostar la recerca en benefici de la salut que es fa a la demarcació. 

A més, durant la setmana, tindran lloc xerrades diverses i visites guiades. Per assistir a qualsevol activitat, cal que totes les persones es registrin a través de la pàgina web nitdelarecerca.irblleida.org per a complir l'aforament limitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta edició 2021 de la Nit de la Recerca a l'IRBLleida és possible gràcies a les ajudes de la Fundació 'la Caixa', la Diputació de Lleida i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) del Ministerio de Ciencia e Innovación. També l'Ajuntament de Lleida col·labora en l'organització de l'acte.

Imatge del cartell de la Nit de la Recerca a l'IRBLleida
Torna la ‘Nit de la Recerca’ presencial a l’IRBLleida | LleidaDiari.cat

Una visita guiada al centre i una xerrada del Parc Astronòmic del Montsec

Les activitats s'iniciaran dilluns 20 de setembre amb una visita guiada al centre i una xerrada del Parc Astronòmic del Montsec, que col·labora amb l'IRBLleida en les activitats prèvies a la Nit de la Recerca. Les visites guiades es repetiran fins dijous en diferents horaris.

També es comptarà amb xerrades de professionals del centre sobre el poder antitumoral del verí d'abella, les malalties rares, la rehabilitació de persones amb la malaltia de Parkinson o l'ús de la intel·ligència artificial en el deteriorament cognitiu, i un taller per a convertir-se en cirurgià al centre CREBA, a Torrelameu.

Divendres 24 tindrà lloc de manera simultània uns 15 tallers científics dirigits a diferents públics, des d'infants fins a adults. Tallers sobre la construcció de l'ADN, reanimació cardiopulmonar per a infants, veure cèl·lules tumorals, conèixer com dorms i el nostre cervell, i l'estudi de mosques per estudiar malalties humanes, entre d'altres. També comptarem amb un planetari i amb la col·laboració de la Fundació Joan Oró, que tindrà un estand informatiu.


Comentaris

envia el comentari