Catalunya Diari

Tornen les activitats d'estiu a Lleida

Les activitats s'han adequat a les condicions de seguretat i sanitàries per la Covid-19

La tinent d'alcalde i regidora d'Educació Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i el regidor d'Esports i Activitat Física, Ignasi Amor, van presentar darrerament les activitats de lleure que es desenvoluparan a Lleida durant l'estiu: Esportmania, Estiu de Petits i Estiu de Joc.

L'Ajuntament de Lleida oferirà aquest estiu 2.424 places (280 a Estiu de Petits, 1.264 a Estiu de Joc, 40 a Estiu de Joc 2 i 840 a Esportmania), un número inferior a altres anys ja que s'han hagut d'adequar a les condicions de seguretat i sanitàries per la Covid-19. Aquestes activitats d'estiu contemplen la reserva de 178 places per a qüestions administratives (30 Estiu de Petits, 15 per torn; 80 Estiu de Joc, 20 per torn; 68 Esportmania, 2 per estada i torn). Cal destacar, també, que enguany es mantenen les estades inclusives a Esportmania tot i les restriccions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es pot trobar tota la informació actualitzada de l'Estiu de Petits i l'Estiu de Joc al web de la regidoria d'Educació i la d'Esportmania al web d'Esports.

Estiu de Petits

Estiu de Petits és un projecte de lleure educatiu, que es duu a terme des de la Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, durant els mesos de juliol i agost. Les edats dels nens/es que hi participen són d'1 i 2 anys. És un projecte que té com a objectiu principal tenir cura i atendre els nens i les nenes d'aquestes edats de la ciutat durant les vacances d'estiu, així com ajudar les famílies en la conciliació de la seva vida laboral i familiar.

Es pretén, doncs, aconseguir que els infants gaudeixin de diferents activitats lúdiques i educatives que contribueixin al seu desenvolupament maduratiu i al seu procés de socialització, i alhora segueixin amb els hàbits personals i socials, d'higiene, horaris, alimentació, d'aprenentatge..., alhora que estan atesos durant les vacances d'estiu, per tècnics especialitzats en la cura d'infants.

Les activitats que realitzen els nens i les nenes estan recollides en un projecte educatiu on a partir d'uns centres d'interès i a través del joc, l'experimentació, l'estimulació, els contes les activitats de moviment, l'expressió plàstica, la música, la psicomotricitat, etc. es treballen amb els nens i les nenes, els aspectes esmentats. També es realitzen sortides a llocs propers de l'escola, per gaudir dels espais externs, i la natura, així com es fan intercanvi d'activitats amb els nens i les nenes de l'Estiu de Joc. Els llocs on es realitzarà l'Estiu de Petits són: Escola bressol Parc de Gardeny, Escola bressol Cappont i Escola bressol Secà. Hi haurà dos torns: 1r. torn (juliol): del 5 al 30 de juliol i 2n. torn (agost): del 2 al 27 d'agost.

A cada escola es realitzarà una reunió amb les famílies

A cada escola es realitzarà una reunió amb les famílies el dia 2 de juliol, de 12.30 h a 13.30 h per tal que la família pugui conèixer els/les monitors/es. L'horari és de 8.30 h fins a les 12.30 h i de 8.30h a 15 h si es queden al menjador. L'horari d'acollida dels nens i les nenes és de 8.30 h a 9 h. L'horari de recollida dels nens i les nenes és de 14.45h a 15 h. El preu de l'activitat és de 123,20 €/torn (mes) i el servei de menjador: 133,20€/torn (mes). S'ofereixen un total de 280 places.

Estiu de Joc

El projecte Estiu de Joc és un recurs de lleure educatiu per a infants de 3 a 11 anys que es porta a terme durant les vacances escolars, dels mesos de juliol i agost. El projecte té com a principal objectiu ajudar a conciliar la vida familiar i laboral de les famílies de la ciutat, durant les vacances d'estiu, a més d'oferir als nens i les nenes de la ciutat un ventall d'activitats lúdiques durant l'estiu.

Aquestes activitats tenen com a objectiu treballar l'educació d'hàbits i de valors, com la companyonia, la participació, la cooperació, l'escolta activa, la solidaritat, la comprensió dels altres, relacions entre iguals i altres, així com estimular globalment les capacitats dels infants. Les activitats s'estructuren en un projecte pedagògic on a partir d'uns centres d'interès diferents en cada torn, i a través del joc, l'expressió plàstica, el coneixement de l'entorn, la cura del medi ambient, la música, etc. es vol contribuir a potenciar el desenvolupament maduratiu, personal i el procés de socialització dels infants.

A més de les activitats que es realitzen en les escoles, els nens i les nenes fan sortides a diferents llocs de la ciutat : museus, parcs, tallers i altres. I també es realitzen activitats conjuntes amb els nens i nenes d'Estiu de Petits (si les circumstàncies sanitàries ho permeten). Els llocs on es realitzarà seran: escola Joc de la Bola, escola Camps Elisis, escola Països Catalans, escola El Vilot - Sucs (durant el mes de juliol. Sense menjador. També s'hi podran inscriure els nens i nenes que tenen 2 anys) i escola Josep Manyé – Raimat (durant el mes d'agost. Sense menjador. També s'hi podran inscriure els nens i nenes que tenen 2 anys). Els torns són: 1r torn: del 5 al 16 de juliol, 2n. torn: del 19 al 30 de juliol, 3er. torn: del 2 al 13 d'agost, 4rt. torn: del 16 al 27 d'agost

A cada escola es realitzarà una reunió amb les famílies el dia 2 de juliol, de 12.30h a 13.30 h per tal que els pares /família puguin conèixer als/les monitors/es. El projecte té el següent horari: de 8.30 h fins a les 14 h i de 8.30 h a 15 h si es queden al menjador. L'horari d'acollida dels nens i les nenes és de 8.30 h a 9 h. L'horari de recollida del nens i les nenes és de 14:45h a 15h. El preu de l'activitat és de 61,60€ / torn (quinzena). I el servei de menjador : 66,60€ / torn (quinzena). S'ofereixen un total de 1.264 places.

Imatge de la presentació dels actes de lleure per a infants a Lleida
Tornen les activitats d'estiu a Lleida | LleidaDiari.cat

Estiu de Joc 2

Des de fa dos anys i durant el mes de juliol, el projecte Estiu de Joc va ampliar de forma experimental les edats dels nens i les nenes que participen en el projecte Estiu de Joc. El principal objectiu de l'Estiu de Joc 2 és oferir als nois i noies de 12 a 14 anys un projecte de lleure educatiu durant les seves vacances d'estiu, que contribueixi d'una manera positiva al seu creixement personal.

Aquest nou projecte neix amb l'objectiu de donar resposta a una demanda detectada des de fa anys des de l'Observatori de la Infància i l'Adolescència de la ciutat, que recull la manca de recursos de lleure per a la franja d'edat de 12 a 14 anys, i també de la demanda d'algunes famílies i els nois i noies de poder continuar participant en el projecte Estiu de Joc més enllà de l'edat marcada.

Els objectius específics d'aquest grup d'edat són: Potenciar la participació d'aquests infants en el temps de lleure, treballar amb els nois i noies del grup, els hàbits d'autonomia, responsabilitat, constància, compromís, l'escolta activa, etc, fomentar la imaginació i la creativitat en aquests infants i fer un grup heterogeni, per fomentar la coneixença entre joves de diferents barris, condicions socioeconòmiques, de diferents individualitats etc. I poder treballar així la integració, la convivència i la tolerància. El projecte Estiu de Joc 2, es realitzarà en dues escoles : Països Catalans i Camps Elisis, amb un grup de 10 nois i noies durant el mes de juliol. En total, a l'Estiu de Joc 2 hi ha 40 places.

Preinscripció

El procés de preinscripció als tres projectes començarà el dia 20 d'abril a les 10 h fins el 22 d'abril a les 14 h a través del web: www.paeria.cat/tramits. Posteriorment hi haurà el procés de matrícula, de repesca i de matrícula oberta. Tot el procés de preinscripció i matrícula es farà sempre i quan la situació sanitària derivada de la Covid-19 ho permeti. Tot i així és possible que hi hagi algun canvi en el funcionament de les activitats.

40a edició d'Esportmania

La Regidoria d'Esports i Activitat Física de l'Ajuntament de Lleida organitza des de fa 40 anys el programa d'estiu Esportmania: activitats esportives, aquàtiques i de lleure als diferents barris de la ciutat dirigides a nens i nenes de 4 a 14 anys. En aquesta edició, en què hi treballaran 35 monitors/es, s'ofereixen 840 places per tal d'adequar-les a les restriccions de la Covid-19.

Hi haurà 4 torns de 10 dies: 1r torn: del 5 al 16 de juliol, 2n torn: del 19 al 30 de juliol, 3r torn: del 2 al 13 d'agost, 4t torn: del 16 al 27 d'agost. L'horari de les estades és: de 8.30h a 9h (acollida), de 9 h a 13.30 h (activitat esportiva), de 13.30 h a 14 h (recollida) i de 13.30 h a 15.30 h (menjador). Esportmania es realitzarà a Balàfia (juliol), Secà (juliol i agost), Bordeta (juliol i agost), Pardinyes (juliol i agost) i Cappont (juliol i agost). Els preus per torn són: 70,20 € estades (sense menjador), 66,60 € servei menjador per torn (estades) exceptuant Balàfia i Cappont..

Novetats i informació rellevant

Es manté l'horari d'acollida i de recollida per tal d'afavorir els horaris de conciliació laboral de les famílies. Els nens i nenes poden començar a les 8.30 i es poden recollir fins a les 14 h. En les estades del Secà s'amplien dos torns ja que també es faran al mes d'agost. A més, s'afegeix l'activitat de gimnàstica artística a les estades de gimnàstica rítmica i ball. Es disminueix del número de places de cada estada per complir amb la normativa del control de la Covid 19.


Comentaris

envia el comentari