Catalunya Diari

Tornen a col·locar plaques per recordar l'1-O a les seus electorals de Lleida on hi va haver càrregues policials

S'han penjat de forma anònima aquesta matinada amb motiu dels 8 mesos de les votacions

Imatge de la façana del CAP de Cappont amb a placa que recorda les càrregues policials del passat 1-O.
Imatge de la façana del CAP de Cappont amb a placa que recorda les càrregues policials del passat 1-O. | LleidaDiari.cat

Aquesta matinada de dissabte han tornat a aparèixer plaques que recorden l'1 d'octubre a les set seus electorals de Lleida on hi va haver càrregues policials. S'han penjat de forma anònima amb motiu dels 8 mesos de les votacions. L'acció, per «commemorar la resistència popular» d'aquella jornada, s'ha difós posteriorment per les xarxes socials i se n'han fet ressò els Comitès de Defensa de la República. Plaques similars ja es van penjar quan feia un mes del referèndum però van anar desapareixent i només s'havia mantingut la del centre cívic de la Mariola, segons explica el text on s'especifiquen els motius d'aquesta actuació.

«Sent un moment en el qual sembla ser que totes les forces polítiques han diluït el seu discurs en la consecució i defensa de la república, té més sentit que mai recordar la voluntat popular catalana», asseguren els autors anònims. El text difós comença afirmant que «quan fa justament 8 mesos del referèndum en el que el poble va decidir que Catalunya esdevingué independent, i quan el procés es troba en una situació d'impàs per part dels representants polítics, continuem homenatjant la resistència popular d'aquell dia davant les agressions totalitaristes de l'estat espanyol». I conclou que les plaques «no van signades per recordar que és la gent la que ha portat el país fins aquí i la que ha de continuar construint i defensant la república. Amb més fermesa que mai quan als representants polítics els hi costa acceptar i fer efectiu el mandat popular. Sols el poble salva al poble!».

Imatge general de la façana dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida amb a placa que recorda les càrregues de l'1-O.
Imatge general de la façana dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida amb a placa que recorda les càrregues de l'1-O. | LleidaDiari.cat

 

A banda del centre de la Mariola, també hi ha plaques als serveis territorials d'Ensenyament, l'Escola Oficial d'Idiomes, el CAP de Cappont o l'Institut de la Caparrella. Hi apareixen imatges de les càrregues i una inscripció que recorda que aquell lloc és «un dels 92 col·legis electorals que van patir la repressió salvatge de l'Estat espanyol durant el Referèndum d'Autodeterminació de l'1 d'octubre del 2017. A totes les persones que van vetllar i defensar les urnes, especialment al miner de persones ferides a tota Catalunya aquell dia, serveixi aquesta placa com homenatge. Sols el poble salva el poble!».


Comentaris

envia el comentari