Catalunya Diari

L'alcalde de Lleida acusa d'engany els promotors del projecte Torre Salses

La presentació del projecte del parc comercial a Torre Salses s'ha dut a terme aquest dimecres pels seus promotors i portarà per nom Promenade Lleida

El govern de la Paeria assegura que la sol·licitud de llicència del parc comercial de Torre Salses indica que no s'està parlant d'un parc de mitjanes i grans superfícies sinó que majoritàriament serà de petits comerços de menys de 800 metres quadrats. «Algú ha estat enganyat», ha dit l'alcalde Miquel Pueyo, que ha remarcat que això es contradiu amb el que va assegurar el gener de 2019 l'aleshores alcalde socialista Fèlix Larrosa quan va dir que aquest parc d'oci i comerç seria de mitjanes i grans superfícies comercials. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, han fet una roda de premsa per valorar la presentació del projecte de parc comercial a Torre Salses. Pueyo ha reiterat novament que aquest no és el model comercial que el govern municipal vol per la ciutat de Lleida, ja que va en detriment dels comerços que hi ha al centre de la ciutat situant tota l'oferta d'oci de botigues als afores del nucli.

En aquest sentit, Pueyo ha explicat que han tingut accés a la documentació de la sol·licitud de llicència per al parc i que han observat amb «preocupació i sorpresa» que no es tracta d'un parc de mitjanes i grans superfícies, tal com havien anunciat que seria tant els promotors com l'anterior govern socialista, sinó que majoritàriament el conformarien petites superfícies en un format de centre comercial. Segons l'alcalde, això suposa acceptar que una part de l'estructura comercial de Lleida es traslladi a fora de la ciutat.

El tinent d'alcalde Toni Postius ha afegit que en concret, a la documentació han vist que es preveuen fer prop d'una cinquantena d'espais comercials, dels quals 34 corresponen a petits establiments de menys de 800 metres quadrats, que van des dels 20 als 300 metres quadrats. «No té res a veure amb les mitjanes superfícies», ha remarcat Postius, que també ha assenyalat que 13 dels locals sí que correspondrien a mitjanes superfícies, a partir de 800 metres quadrats, i 6 serien grans establiments comercials.

Toni Postius en roda de prensa el 9 de febrer de 2022
El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, en roda de premsa | Lleidadiari.cat

Segons Postius, es pretén un format de galeria comercial que pot esdevenir un «míssil» contra les botigues de la ciutat i que va en contra del que han estat fent països com França, que havien apostat per equipaments a l'extraradi de les ciutats i ara fan el mateix procés però a la inversa.

L'opinió dels altres grups polítics

L'equip de govern es reunirà amb els grups municipals una vegada coneguda aquesta informació per tal que valorin el seu posicionament cap aquest parc comercial i si li continuen donant suport, especialment el PSC, que és qui va firmar el conveni quan governava per tal de tirar-lo endavant. Així mateix, Pueyo ha dit que convocarà una reunió amb totes les organitzacions i patronals comercials per debatre el futur comercial de la ciutat.

La llicència comercial que s'ha sol·licitat per construir aquest parc es troba ara en anàlisi a la Direcció general de Comerç de la Generalitat. Ja fa un mes i escaig que hi és, però el termini d'avaluació és de 3 mesos. Queda pendent l'execució d'un vial per accedir al parc des de la Ll-11, que la Paeria ja ha dit que no es pot fer càrrec per qüestions pressupostàries. Igualment, encara quedaria pendent també la llicència d'obres per fer el parc comercial, que correspon a l'Ajuntament de Lleida. Per tot plegat, Postius ha remarcat que difícilment Promenade Lleida pugui obrir portes l'any que ve.


Comentaris

envia el comentari