Catalunya Diari

Trànsit posa en marxa els nous exàmens teòrics amb ordinador

Trànsit posa en marxa els nous exàmens teòrics amb ordinador| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 Fins ara, la DGT disposava d’un banc de preguntes format per 800 preguntes d’examen. Amb el nou sistema informàtic, es passa a un banc format per 15.500 preguntes. Els aspirants podran conèixer el resultat de la prova al cap de dues hores o a l’endemà de l’examen a través d’Internet.
 
La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, acompanyada per la directora provincial de la Prefectura de Trànsit, Alba Qui, ha assistit aquest dimecres al primer examen teòric que la Prefectura de Lleida posa en marxa amb el nou sistema mitjançant ordinador i que substitueix al tradicional examen imprès en paper. Concretament, aquest dimecres s'examinaven 10 alumnes.
 
Manso ha explicat que el nou sistema ideat per la Direcció General de Trànsit "intenta renovar de forma constant els qüestionaris d’examen i evitar que els aspirants a treure’s el carnet de conduir memoritzin, com alguns feien fins ara, les 800 preguntes que formaven part del banc de preguntes de la DGT i a partir d’ara hagin d’interioritzar, assimilar i entendre els coneixements i continguts de la matèria d’examen".
 
La Prefectura de Trànsit de Lleida és una de les 22 Prefectures de l’Estat que a finals del 2012 hauran incorporat aquest nou model d’examen teòric. En totes elles, es preveu que l’examen en paper quedi com a segona opció davant possibles incidències de caire informàtic. Entre gener i novembres d’aquest any, la Prefectura de Trànsit de Lleida ha expedit  5.192 carnets de conduir amb un percentatge d’aprovats del 64,8 per cent, mentre que en el mateix període de l’any 2011, Trànsit va expedir 5.344 carnets de conduir amb un percentatge d’aprovats del 63,8%.


Comentaris

envia el comentari