Catalunya Diari

Traslladen a un mòdul d'aïllament al jove detingut per cinc apunyalaments a Lleida

Traslladen a un mòdul d'aïllament al jove detingut per cinc apunyalaments a Lleida| EP - Fotografia: Mossos d'Esquadra

L'estudiant de Medicina que va apunyalar al setembre a cinc persones a Lleida, quatre immigrants, i va ingressar al Centre Penitenciari de Ponent després de confessar les agressions, ha estat traslladat a un mòdul d'aïllament per haver-se barallat amb un altre pres.

El jove, Alejandro RV, es va barallar amb un pres del seu mòdul al qual va acusar d'haver-li robat dues samarretes i diners de la cartera, segons fonts de la presó, que han assegurat que l'estudiant de medicina ja ha recuperat les peces. Els dos presos han estat conduïts a mòduls d'aïllament, asseguren les mateixes fonts.

Per la seva banda, el magistrat del Jutjat d'Instrucció 2 de Lleida, encarregat del cas, ha dictat una interlocutòria en què fixa per al dia 15 la nova declaració de l'agressor i una ronda de reconeixement de les seves víctimes i demana als Mossos d 'Esquadra un informe sobre el grup Nova Època al qual el jove pertanyia.

El jutjat li imputa cinc delictes d'homicidi o assassinat en temptativa o alternativament cinc delictes de lesions, i també li imputa un delicte d'incendi, ja que havia cremat el seu habitatge dilluns a la tarda abans de cometre les agressions.

També planteja el jutge que dos metges forenses facin un informe sobre les capacitats volitives i intel·lectives del jove tant actualment com en la data dels fets, si pateix algun trastorn o patologia física o psíquica o si segueix tractament per aquesta malaltia.

El web de Nova Època Logronyo mostra un comunicat aquest dilluns en què relata que l'associació que es va dissoldre al juliol i que "mai foment la violència i la xenofòbia". I afegeix: "No va acabar amb nosaltres cap política que va voler encasellar de 'neonazis' ni acabar amb nosaltres cap institució de dubtosos fins, amb Nova Època Logronyo van acabar tots i cadascun dels seus socis perquè així nosaltres ho vam voler".


Comentaris

envia el comentari