Catalunya Diari

Traslladen a un pavelló del barri de Balàfia el refugi per a temporers

El nou emplaçament té més capacitat que el pavelló de l'Antorxa i començarà a donar servei aquest mateix dimecres a la nit

Pla tancat de la porta d'entrada al pavelló Agnès Gregori del barri de Balàfia
Pla tancat de la porta d'entrada al pavelló Agnès Gregori del barri de Balàfia | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha traslladat al pavelló municipal de Balàfia el refugi per a temporers que va obrir el passat 8 de juliol al pavelló de l'Antorxa, als Camps Elisis. Segons la Paeria el canvi d'ubicació es deu al fet que el nou emplaçament té una major capacitat. La regidora de Polítiques per als drets socials, Regina Cairol, ha afirmat que després de fer un seguiment diari de la situació encara hi ha moltes «persones que arriben a la ciutat amb motiu de la campanya de la fruita dormint al carrer» i això es vol evitar per part del govern municipal.

El nou refugi començarà a donar servei aquest mateix dimecres a la nit i per això des del matí s'està fent el trasllat de tot el material que hi havia a l'Antorxa com són les hamaques i consignes que utilitzen els temporers per dormir i guardar les seves pertinences. La regidora Regina Cairol també ha explicat que s'ha triat el pavelló del barri de Balàfia perquè té més dutxes – una quarantena – i és l'únic que està disponible durant els mesos de juliol i agost, mentre que a la resta es fan activitats esportives o lúdiques.

 

El refugi de Balàfia oferirà el mateix horari

Segons la Paeria, el refugi de Balàfia oferirà el mateix horari i els mateixos serveis que s'oferien fins ara, és a dir, consigna, dutxes i allotjament. L'oficina única on es fa el registre de temporers es manté al Centre Cívic del Centre Històric, a l'Ereta. Cairol es va reunir ahir dimarts amb representants de l'Associació de Veïns de Balàfia, de l'Associació de Comerciants i de l'Horta per comunicar-los el trasllat. L'Ajuntament també s'ha compromès amb ells a mantenir un contacte fluid i a donar resposta a les seves demandes, com són garantir mesures de seguretat i neteja òptimes.

La regidora ha recordat que es tracta d'una «situació d'emergència» i ha insistit que «no és cap alberg, només un refugi». En paral·lel, des de l'equip de govern ja s'està treballant en la planificació de la campanya vinent i de fet, demà dijous, l'alcalde Miquel Pueyo i el vicepresident del Govern, Pere Aragonés, presentaran les novetats de la Campanya Agrària 2019 al Centre Cívic del Centre Històric.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari